ΕΜΠ: Τρομοκρατούν καθηγητές να μην είναι υποψήφιοι!

Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση αποδίδονται σε μέλη μειοψηφικών φοιτητικών παρατάξεων, σε μερίδα ΔΕΠ που υποκινεί τις έκνομες ενέργειες, ενώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει και η Πρυτανεία, η οποία παρακολουθεί με απάθεια τα τεκταινόμενα.

Μέλη μειοψηφικών  φοιτητικών παρατάξεων -«παραρτήματα» συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ- συνεπικουρούμενα από εξωπολυτεχνειακά στοιχεία

κλείνουν σχολές, καταλαμβάνουν κτίρια σχολών και Διοίκησης, διαλύουν συνεδριάσεις Συγκλήτου και Πρυτανικού Συμβουλίου, απαγορεύουν εκλογές με κάλπη, τοιχοκολλούν επικηρύξεις υποψηφίων για το Συμβούλιο και εισβάλλουν σε γραφεία υποψηφίων απειλώντας τους και προπηλακίζοντάς τους.

Εκτός από αυτούς όμως, είναι και μέλη ΔΕΠ –«πανεπιστημιακοί δάσκαλοι» αυτοαποκαλούνται- που  καθοδηγούν  τους συγκεκριμένους φοιτητές και παρεμποδίζουν τις διαδικασίες για τις εκλογές και καλούν την πανεπιστημιακή κοινότητα σε ανυπακοή και άρνηση εφαρμογής του νόμου.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του πρώην αντιπρύτανη Γ. Σπαθή που πρωτοστατεί στη ζουγκλοποίηση των συνεδριάσεων της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου. Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση του πρώην πρύτανη Ν. Μαρκάτου και υποψηφίου στις εκλογές με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ο οποίος αν και συνταξιούχος εξακολουθεί να παρεμβαίνει λάβρος και εμπρηστικός, καλώντας δημοσίως την πολυτεχνειακή κοινότητα «…να τσακίσουμε την υποκρισία και τους σαλτιμπάγκους εκφραστές της» (αναφερόμενος στους υποψηφίους για το Συμβούλιο) κοπτόμενος κι αυτός για το μέλλον του «Δημόσιου Δωρεάν Πανεπιστημίου», ενώ ταυτόχρονα διευθύνει το Κέντρο Ερευνών του ΙΕΚ «Ξυνή».

Όσο για την Πρυτανεία του ΕΜΠ, αυτή παραπαίει μη μπορώντας να ορθώσει το ανάστημά της στη λαίλαπα των ακτιβιστών. Ο μεν Πρύτανης Σιμόπουλος έχει παραιτηθεί και ξε-παραιτηθεί πολλάκις, ο αντιπρύτανης Αβαριτσιώτης έχει υποβάλει “αμετάκλητη παραίτηση” στον υπουργό Παιδείας που εκκρεμεί η αποδοχή της, η δε αντιπρύτανης Μωροπούλου, η “Τώνια” της γενιάς του Πολυτεχνείου, πυροβολεί το νόμο κλείνοντας πονηρά το μάτι στην αξιωματική αντιπολίτευση, φροντίζοντας για το ακαδημαϊκό-πολιτικό της μέλλον.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο Πολυτεχνείο είναι και η επιστολή του υποψηφίου για το Συμβούλιο του Ιδρύματος καθηγητή Ι.Κ. Χατζηγεωργίου:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εν τιμή το λέω, μετά τις παρεμβάσεις μου στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων για τις εκλογές του ΣΙ μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, θεωρούσα ότι είχα καλύψει το μέγιστο των απόψεών μου τις οποίες επιθυμούσα να επικοινωνήσω σε εσάς και είχα εξηγήσει επαρκώς τους λόγους που με οδήγησαν να εκτεθώ στην κρίση σας.

Δεν είχα κατ’ αρχήν σκοπό να ξανακάνω δημόσια παρέμβαση. Παραβαίνω τις προθέσεις μου διότι για μια ακόμη φορά τη δεύτερη μετά την προκήρυξη των εκλογών, ορισμένες δεκάδες φοιτητών συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο μου για να με «πείσουν» να αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Τη δεύτερη φορά (σήμερα δηλαδή) έκαναν ένα βήμα παραπάνω. Άκουσα αρκετά «Γαλλικά» και ορισμένοι εξ’ αυτ

Keywords
Τυχαία Θέματα