Εμπρός για προανακριτική

Να κερδίσει και τυπικά την κούρσα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ επιθυμεί η κυβέρνηση που αναμένεται, ακόμη και σήμερα, να προχωρήσει στην κατάθεση του σχετικού αιτήματος στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η τρικομματική κυβέρνηση είχε σπεύσει και, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζε, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής

εξέτασης (προανακριτικής) για τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, πρόταση μάλιστα που εμφανίστηκε να είναι έμπνευσης του κ. Φ. Κουβέλη.

Η πραγματικότητα είναι ότι, εδώ και ημέρες, και πάντως πριν οριστικοποιηθεί το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε διαμηνύσει προς το Μαξίμου πώς ανεξαρτήτως του τί θα γράφει το πόρισμα θα πρέπει να είναι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι που θα αναλάβουν την πρωτοβουλία εκκαθάρισης της υπόθεσης και όχι να καταστούν παρακολουθήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Α. Σαμαράς αφενός θεωρεί ότι η εξέλιξη με τα στοιχεία εις βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση να αποδείξει στην πράξη τη βούλησή της για κάθαρση, αφετέρου ζητά προσεκτικούς χειρισμούς προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη και, κυρίως, να μην δοθεί τροφή για σχόλια περί συγκάλυψης στην αντιπολίτευση. Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να προχωρήσει στην κάθαρση όχι μόνον αυτής της υπόθεσης αλλά και όσων ακόμα ανακύψουν, ακόμη κι αν αφορούν πρώην ή νυν γαλάζια στελέχη. Άλλωστε πλην της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου που αναμένεται να δικαστεί και τον έλεγχο στην περιουσιακή κατάσταση του Γιάννου Παπαντωνίου, η σύζυγος του οποίου εμφανίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ με κατάθεση ενός εκατομμυρίου, το Μαξίμου γνωρίζει ότι ανάλογες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και για πρώην γαλάζιους υπουργούς (σ.σ. που όμως βρίσκονται εκτός Ν.Δ.), ενώ παραμένει άγνωστο πού θα καταλήξει η έρευνα που ξεκινά από ελεγκτές του Υπ. Οικονομικών σχετικά με το λογιστικό έλλειμμα των 12 εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΤ, υπόθεσε που δεν αποκλείεται να φθάνει πίσω μέχρι και την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα