ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ.!!

Εξήντα δόσεις για την εξόφληση κάθε είδους φόρου σκέπτεται να υιοθετήσει το υπουργείο Οικονομικών. Και νέο «άδειασμα» για Κουβέλη. Από το υπουργείο δηλώνουν ότι η τρόικα θα δεχθεί την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος σε 10 δόσεις, αρκεί τα εισοδήματα να μην ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ!!!
Του Βαγγέλη Δουράκη

Υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για μια νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα αντικαταστήσει εκείνη που λήγει στις 31 Ιουλίου, η οποία

θα έχει πρόβλεψη για όσους χρωστούν στο δημόσιο να μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέχρι και 60 δόσεις χωρίς να χρειάζεται να αποδεικνύουν οικονομική αδυναμία!

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα προέκυψαν από πληροφορίες, αλλά και από δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη:

- Καταρτίζεται νέα ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν όσοι φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ληξιπρόθεσμες μέχρι πρότινος. Η ρύθμιση θα προβλέπει την εξόφληση των οφειλών αυτών είτε εφάπαξ με διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων είτε σε 2 έως και 60 μηνιαίες δόσεις (χωρίς να χρειάζεται αποδεικτικό αδυναμίας εξόφλησης των χρεών, όπως στην προηγούμενη ρύθμιση) με εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων αντιστρόφως ανάλογες του αριθμού των δόσεων. Δηλαδή όσο πιο πολλές είναι οι δόσεις τόσο πιο χαμηλά θα είναι τα ποσοστά των εκπτώσεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μην υπάρχει «πλαφόν» για ένταξη στην ρύθμιση, όπως σε αυτή που βρίσκεται εν ισχύ και αφορά μόνο τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ και τα νομικά πρόσωπα με οφειλές μέχρι 75.000 ευρώ.

- Η κυβέρνηση επιδιώκει να πάρει το «πράσινο φως» της τρόικας, ρύθμιση βάσει της οποίας ο φετινός φόρος εισοδήματος θα είναι δυνατόν να εξοφληθεί σε 10 δόσεις από όλους τους πολίτες, αρκεί τα εισοδήματά τους να μην ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.

- Σε μεταγενέστερο χρόνο (ίσως και το 2013), θα αλλάξει το καθεστώς αποπληρωμής όλων των οφειλών προς το Δημόσιο, ληξιπρόθεσμων και μη. Θα ενοποιηθούν σε μία ρύθμιση όλες οι επιμέρους διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας που προβλέπουν την τμηματική καταβολή φόρων και χρεών προς το Δημόσιο.

Στόχος είναι «να ξέρει ο φορολογούμενος ότι, εφόσον έχει οικονομικές δυσκολίες, μπορεί να ρυθμίζει τις οφειλές του με ένα καθεστώς προκαθορισμένων δόσεων που θα του διευκολύνει την ζωή».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη ρύθμιση αυτή θα μπορούν να ενταχθούν ακόμη και φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις για φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρους μεταβίβασης ακινήτων, φόρους περιουσίας και άλλες επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου. Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα κληθούν να υποβάλουν αρχικές, διορθωτικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις και ο επιπλέον φόρος που θα προκύπτει από τις δηλώσεις αυτές θα μπορεί να εξοφληθεί σε πολλές μηνιαίες δόσεις:

-  Προωθείται ακόμη ειδική ρύθμιση για την τμηματική καταβολή των φόρων και των οφειλών των επιχειρήσεων. Το σχέδιο προβλέπει διαγραφή του συνόλου ή μεγάλου μέρους των προσαυξήσεων και των προστίμων για ληξιπρόθεσμα χρέη κα

Keywords
Τυχαία Θέματα