ΕΥΡΩΠΗ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΘΕΛΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

10:25 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Εκτός Ευρώπης προς … παραδειγματισμό σπρώχνουν την Ελλάδα σύμφωνα με δημοσιεύματα. Απώλειες, στο δρόμο προς την πολιτική ενοποίηση της ευρωζώνης βλέπει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ…

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι έχει την πρόθεση να εργασθεί για μία «πολιτική ένωση» στην Ευρώπη, υπό το όρο της αποδοχής της ιδέας μίας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, εάν ορισμένες χώρες σταθούν εμπόδιο.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα

τάχθηκε υπέρ μίας ισχυρής δημοσιονομικής ένωση… και υποστήριξε πως πάνω από όλα, απαιτείται μία πολιτική ένωση. «Οφείλουμε βήμα-βήμα να αφήσουμε εξουσίες στην Ευρώπη», δήλωσε για να συμπληρώσει ότι «δεν πρέπει να παραμείνουμε ανενεργοί διότι η μία ή η άλλη χώρα δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν».

Η καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε στην κρατική τηλεόραση της χώρας της και προσπάθησε παράλληλα, να μετριάσει τις προσδοκίες από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου, λέγοντας ότι δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας.

Να σημειωθεί ότι, το σενάριο «θυσίας» της Ελλάδας προκειμένου να  παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, «παίζει» τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα, με τις… ευλογίες της Γερμανίας.

Το σενάριο παρουσιάστηκε χθες, από την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, που ανέφερε ότι «το Βερολίνο περιμένει την έξοδο της Αθήνας για να ξεκινήσουν, στη συνέχεια, οι διάφορες προσπάθειες στήριξης του ευρώ». Η εφημερίδα πάντως, επισημαίνει ότι μια τέτοια πιθανότητα έχει θορυβήσει και τρομάξει τον Ιταλο-Γαλλικό άξονα, που ετοιμάζει στήριξη προς τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα