Ευθύνες στον Τριτσώνη από τον Δέλλα

Ο Τραϊανός Δέλλας υποστήριξε -κατά την απολογία της ΠΑΕ ΑΕΚ στην πειθαρχική επιτροπή της Super League- πως το ματς με τον Πανθρακικό θα μπορούσε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά, αφού υπήρχαν οι σχετικές διαβεβαιώσεις. Παράλληλα, έριξε ευθύνες στον διαιτητή του αγώνα, Σταύρο Τριτσώνη.

«Νιώθω αμήχανα που βρίσκομαι εδώ, γιατί οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται σε δικαστικές αίθουσες, αλλά στο γήπεδο. Είναι κρίμα ο μόχθος

αυτών των παιδιών να μην κρίνεται στις τέσσερις γραμμές. Βρέθηκαν στην πρωτόγνωρη κατάσταση να διαπραγματεύομαι με τον διαιτητή. Πήγα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια και αυτός μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ο Πανθρακικός δεν δέχεται να συνεχιστεί το ματς. Αμέσως πήγα στους ανθρώπους του Πανθρακικού και προς τιμήν τους, όλοι τους και ο πρόεδρος μου είπαν ότι συναινούν να συνεχιστεί το ματς. Το ίδιο μου είπε και ο Αστυνομικός Διευθυντής ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μπήκα στον διαιτητή ξανά με όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά και πάλι ήταν αρνητικός», είπε ο κ. Δέλλας.

Και συνέχισε: «Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ματς αποτελείται από πέντε στοιχεία. Τις δύο ομάδες, τον διαιτητή, τους παρατηρητές και την Αστυνομία. Από τα πέντε τα τέσσερα συμφωνούσαν να συνεχιστεί το ματς και το ένα μόνο έλεγε όχι. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα έλεγα και αν είχε συμβεί και σε άλλη ομάδα, πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ που έπαιξα χρόνια. Έχω να εκφράσω κάποιες απορίες. Γιατί μιλούσε ο διαιτητής συνεχώς με το κινητό, ποιος του έδωσε εντολή αν του έδωσε εντολή, γιατί δεν συμμερίστηκε την άποψη των ομάδων, των παρατηρητών και της Αστυνομίας και έκρινε μόνος του; Η ΑΕΚ ζητά μόνο ισονομία, όχι χάρες. Ο διαιτητής δεν μου απαντούσε τίποτε σε ό,τι και αν του έλεγα».

Το έγγραφο που ίσως σώσει την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατέθεσε στην Πειθαρχική επιτροπή έγγραφο από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο αποδεικνύει ότι είναι αναληθή τα όσα έγραψε ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο φύλλο αγώνα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο εκτιμάται από την ΑΕΚ ότι είναι καθοριστικό, αφού καταρρίπτει το φύλλο αγώνος, το οποίο αποτελεί πάντα το πιο σημαντικό πειστήριο για την Πειθαρχική Επιτροπή.

Υπενθυμίζουμε πως η απόφαση θα βγει εντός της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα