Εγκαταλείπουν τα λουτρά οι Έλληνες ηλικιωμένοι

16:04 7/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Η οικονομική κρίση και ειδικότερα η περικοπή των συντάξεων και του επιδόματος λουτροθεραπεία έχει επιφέρει δραματική μείωση στους επισκέπτες λουτροπόλεων ανά την περιφέρεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής στο δήμο Κασσανδρείας της Χαλκιδικής, στα οποία οι καθημερινές λούσεις ανέρχονται μετά βίας σε 300, όταν πέρυσι ήταν γύρω στις 1300 κατά μέσο όρο. Από τους 300 επισκέπτες μάλιστα, μόλις 3-4 ηλικιωμένοι επισκέφθηκαν τα λουτρά, ενώ οι υπόλοιποι είναι ξένοι τουρίστες που βρίσκονται στην Χαλκιδική για διακοπές.

Ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης

του δήμου Κασσανδρείας Ρήγας Οικονόμου υποστηρίζει πως τα λουτρά μπορούν να αντέξουν στηριζόμενα στους ξένους τουρίστες, στους οποίους ουσιαστικά έχουν στραφεί μιας και οι Έλληνες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν οικονομικά. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως «τους καλοκαιρινούς μήνες, λούσεις κάνουν Ρώσοι, Γερμανοί, Αγγλοι αλλά και αρκετοί Έλληνες, με τις οικογένειές τους, συνδυάζοντας θάλασσα και ζεστά ιαματικά νερά. Για να εξυπηρετούμε καλύτερα τους επισκέπτες λειτουργούμε μέχρι τις 12 το βράδυ τα καλοκαίρια και είμαστε ανοιχτοί σε ετήσια βάση». Ταυτόχρονα προαναγγέλλει πτώση στους επισκέπτες όλων των λουτροπόλεων της τάξης του 70% σε σχέση με πέρυσι, όταν και είχε σημειωθεί πτώση 30% από το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα