Εγκαταλείπουν την μπαγκέτα οι Γάλλοι

13:24 1/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Καμπάνια για να επαναφέρουν την μπαγκέτα στις καθημερινές συνήθειες των Γάλλων έχουν αρχίσει οι Γάλλοι αρτοποιοί βλέποντας τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα.

Η κατανάλωση μπαγκέτας αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο μέρος της γαλλικής κουλτούρας. Χαρακτηριστικό είναι πως το 1900 ο μέσος Γάλλος έτρωγε 3 μπαγκέτες ημερησίως. Τη δεκαετία του 70 η κατανάλωση έπεσε στην 1 μπαγκέτα και σήμερα μόλις στη μισή.

Μπροστά στον κίνδυνο να εκλείψει η γαλλική συνήθεια αυτή, έχει οργανωθεί καμπάνια σε τουλάχιστον 130 πόλεις της χώρας με το σύνθημα «Γεια, αγόρασες το ψωμί σου;», το οποίο

βρίσκεται σε πινακίδες και σακούλες. Επίσης προβάλλεται ως κίνητρο η χαμηλή τιμή της μπαγκέτας αλλά και η σχετικά μικρή θερμιδική περιεκτικότητα που έχει συγκριτικά με άλλα αρτοποιήματα. «Οι άνθρωποι είναι πολυάσχολοι ή εργάζονται μέχρι αργά και δεν πηγαίνουν πια στο φούρνο. Οι έφηβοι δεν τρώνε πρωινό. Τώρα όταν θα βλέπουν το σύνθημα, θα θυμούνται ότι πρέπει να αγοράζουν ψωμί», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ένωσης αρτοποιών Μπέρναντ Βαλουί.

Keywords
Τυχαία Θέματα