«ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ»

Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Ενώ μέχρι πρότινος ήταν σε ισχύ νομοθετική ρύθμιση, που προστάτευε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τις τράπεζες, τώρα η τρόικα φέρεται να πιέζει εκ νέου και να ζητά άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών,

πράγμα που εκθέτει χιλιάδες πολίτες στον κίνδυνο να μείνουν άστεγοι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αντιδρά και με ανακοίνωσή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι «το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης της τρόικας περνάει πλέον στην επόμενη φάση γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να βγούνε στο σφυρί δεκάδες χιλιάδες σπίτια».

Χαρακτηρίζει δε την τρικομματική συγκυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά ως «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος» και τονίζει ότι αυτό «δρομολογείται σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, που βομβαρδίζεται καθημερινά με νέα δυσβάσταχτα μέτρα και οδηγείται σε ανθρωπιστική κρίση».

Από την πλευρά του, υπενθυμίζει ότι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η οποία, όπως υποστηρίζει «καθίσταται, μετά από αυτή τη δρομολογούμενη εξέλιξη, αναγκαία, επιτακτική και επίκαιρη όσο ποτέ». Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προειδοποιεί την κυβέρνηση και την τρόικα ότι «δεν θα τους επιτρέψει να πετάξουν ούτε έναν άνθρωπο στο δρόμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα