Εγκληματίας του λευκού κολάρου ο Τσοχατζόπουλος, λέει ο εισαγγελέας

«Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί δια βίου στη φυλακή. Εύχομαι αυτή να είναι και η απόφαση του δικαστηρίου σας».

«Ο πρώην υπουργός εγκατέστη στη θέση αυτή για να υπηρετήσει το λαό και όχι για να αυξήσει την περιουσία του.Η δωροληψία πολιτικών και η ανηθικότητα βρίσκουν εμπόδιο και φρούριο την ελληνική δικαιοσύνη» δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη δεύτερη αγόρευσή του στη δίκη Τσοχατζόπουλου ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

«Η δικαιοσύνη πρέπει

να ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι έκλεψαν, πλούτισαν και ασέλγησαν στη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία.Η δίκη αυτή δεν είναι πολιτική ,τα κακουργήματα δεν είναι πολιτικά, η δίκη δεν έχει έρεισμα πολιτικό» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ακης Τσοχατζόπουλος : Περιεχόμενο πολιτικών αποφάσεων είναι όλα αυτά.

Παναγιωτόπουλος: Όλα αυτά αποτελούν ιδεολογήματα . Η δίκη είναι καθαρά ποινική. Βρίσκεστε εδώ κύριε κατηγορούμενε γιατί έχετε διαπράξει έγκλημα ατιμωτικό σε βάρος του ελληνικού λαού. Υπερεκτιμώντας τη δύναμη την πολιτική και την οικονομικό συμπεριφέρθηκε με προσβλητικό και αλαζονικό τρόπο απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία και τους νόμους της πατρίδας που είχε δώσει όρκο να τηρεί.

Το 1997 και με την προοπτική ανάθεση των υποβρυχίων στη γερμανική εταιρεία Ferostal ο Τοχατζόπουλος ανέθεσε και έδωσε εντολή στον Νίμο Ζήγρα να ανοίξει λογαριασμό στον οποίο εμφανίστηκε αμέσως έμβασμα 5,1 εκατ. γαλλικών φράγκων. Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει τον Γιάννη Μπέλτσιο ως το Link, τον σύνδεσμο της Ferostal με τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον ρόλο του Μιχάλη Ματαντού εκπροσώπου της εταιρεία ΜΙΕ, που σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είχε αναλάβει να κάνει τη διανομή της μίζας των 80 εκατομμυρίων ευρώ με πρώτη και καλύτερη θέση να κατέχει ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Πρέπει να είναι κάποιος «δικονομικά τυφλός», κατά τον εισαγγελέα, για να μην μπορεί να δει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε όλες αυτές τις εταιρείες ως οχήματα κυκλοφορίας του μαύρου-κατάμαυρου χρήματος. Συνεννοημένοι ήρθαν στο ακροατήριο οι συγκατηγορούμενοί του που του έριξαν τον λίθο αναθέματος;

«O Ακης Τσοχατζόπουλος είχε σχεδιάσει την επιχείρηση, ήταν ο ιθύνων νους και συμπεριφέρθηκε σαν εγκληματίας του λευκού κολάρου,ο πρωθυπουργεύων και παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας. Ιλαροτραγικά και παράταιρα όσα λέει και ο πρώην υπουργός και ο Γιάννης Σμπώκος. Όλα αυτά μου φέρνουν στο νου μία άλλη ανακριτική διαδικασία, για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη τον Μάιο του 1963 στη Θεσσαλονίκη. Δεν παρομοιάζω βέβαια τις δύο υποθέσεις ,άλλα το λέω για τις μη πειστικές απαντήσεις που έδωσαν οι κατηγορούμενοι και την απουσία μνήμης.

Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο πρώην υπουργός φωνάζοντας «γίνεστε υβριστής .Όλα έχουν όρια. Τί δουλειά έχει εδώ μέσα η δολοφονία Λαμπράκη;».

Keywords
Τυχαία Θέματα