«Είναι καιρός πλέον να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας»

Στο εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό των Σκοπίων «Γραγκιάνσκι», η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου κάλεσε την άλλη πλευρά σε συμβιβασμό για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Δεν είναι ρεαλιστικό να επιμένεις και να προσπαθείς να πείσεις την κοινή γνώμη ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων πρέπει να είναι η αποδοχή της στάσης σου εκ μέρους της Ελλάδας», τόνισε, για να προσθέσει: «Φαίνεται ότι η ηγεσία στη χώρα σας αρνείται να καταλάβει ότι και

αυτή πρέπει επίσης να κάνει συμβιβασμό ώστε να συναντηθούμε στο μέσον του δρόμου». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι: «Το ζήτημα της ονομασίας είναι το ακριβές αντικείμενο των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και υποχρέωση που έχετε ήδη αναλάβει με την Ενδιάμεση Συμφωνία».

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, επεσήμανε ότι εξαιτίας του αδιεξόδου, η Ελλάδα ανέλαβε πρόσφατα ακόμη μία πρωτοβουλία, το Μνημόνιο Κατανόησης που προτάθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, όμως όπως επισήμανε, δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η Ελλάδα δεν έχει λάβει απάντηση από τα Σκόπια στα ουσιαστικά σημεία αυτής της πρότασης.

Υπογράμμισε, επίσης ότι: «Μία αμοιβαία αποδεκτή λύση θα συνιστούσε απτή απόδειξη σχέσεων καλής γειτονίας που είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει στη χώρα σας μια νέα αρχή, χωρίς βάρη και μια ενταξιακή διαδικασία απαλλαγμένη από οποιαδήποτε σκιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα