Είπαμε… Λεφτά υπάρχουν!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που βγαίνουν στον «αέρα», τόσες που τείνει να γίνει συνήθεια πια: Ήταν κανείς που δεν έκλεβε αυτό το έρμο το Κράτος; Τελικά.. μήπως «μαζί τα φάγαμε»; Και δεν είναι μόνον η κραυγαλέα περίπτωση Κάντα που άρχισε να μιλάει.. και μιλάει πολύ. Είναι και οι άλλες μικρές – μικρές ιστοριούλες, ανθρώπων που κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας.. Που τους βλέπαμε με τα ακριβά αυτοκίνητα και τις πολυτελείς βίλες να σκορπούν χρήματα για ρούχα που οι τιμές τους έμοιαζαν απλησίαστες και το θεωρούσαμε.. φυσιολογικό.
Αφορμή αυτή την φορά ήταν –για να

αναθεωρήσουμε ίσως κάποια πράγματα- η υπόθεση εννέα υπαλλήλων και ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ, που ήδη είναι κατηγορούμενοι για βαριά κακουργήματα: Στο στόχαστρο της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου μπήκε αυτό το κύκλωμα ασφαλισμένων του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ). Τι έκαναν;
Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν αρπάξει πάνω από 150.000 ευρώ με τη μέθοδο των ψεύτικων διαγνώσεων σε μη πάσχοντες ασφαλισμένους, καθώς και με τη χρήση διπλοείσπραξης ενταλμάτων πληρωμών.
Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε πως σε πολλές περιπτώσεις χορηγούνταν χρήματα σε ασφαλισμένους για παθήσεις για τις οποίες ωστόσο δεν έπασχαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως μέσα σε ένα τρίμηνο είχαν χορηγηθεί 900 ενέσεις για οστεοπόρωση.
Και από κοντά βέβαια ακούμε για ακόμη μια φορά τις γνωστές πλέον περιπτώσεις συνταξιούχων με «παχυλές» αποδοχές που όμως «τσιμπούσαν» και ένα επιδοματάκι ή νεκρών που κάποιοι εισέπρατταν για λογαριασμό τους τα βοηθήματα που έμπαιναν στους λογαριασμούς τους.
Είναι εμφανές πως δεν είχε άδικο μία ψυχή όταν έλεγε «λεφτά υπάρχουν».. Ή για την ακρίβεια υπήρχαν, αλλά μοιάζει να τα τσέπωσαν αρκετοί.. Και δύσκολα θα επιστρέψουν από τις τσέπες τους πίσω στα Κρατικά Ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα