ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση για την οικονομική διαχείριση στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, η εξέταση που έχει ανατεθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, βρίσκεται σε

εξέλιξη και τα σχετικά πορίσματα αναμένονται στο υπουργείο Υγείας.

«Προσωπικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στις 23 Αυγούστου 2012 εστάλη εκ μέρους μας προς το ΚΕΕΛΠΝΟ αίτημα υποβολής των εκθέσεων των ορκωτών λογιστών επί της οικονομικής διαχείρισης του οργανισμού για τα τελευταία πέντε έτη. Ουδέποτε λάβαμε απάντηση» αναφέρει η υφυπουργός στην απάντησή της σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Κώστα Ζαχαριά, Νίκο Μιχαλάκη και Ανδρέα Ξανθό για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η υφυπουργός διαβίβασε στη Βουλή και έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο αναφέρεται ότι από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείο Οικονομικών ελέγχθηκαν οι οικονομικές δραστηριότητες του για το 2009. Σύμρωνα με το έγγραφο «καμία φορολογική παράβαση δεν διαπιστώθηκε ή καταλογίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ουδέποτε δε κοινοποιήθηκε απόφαση επιβολής προστίμου στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την αρμόδια φορολογική αρχή, ως απόρροια του παραπάνω ελέγχου».

Keywords
Τυχαία Θέματα