ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΚΗ

Στην άρνηση της εισαγγελέως προσέκρουσε η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η εισαγγελική λειτουργός  λέει «όχι» στην αποφυλάκισή του, καθώς μετρά στην κρίση της τόσο τη βαρύτητα της κακουργηματικής πράξης που του αποδίδεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όσο και το γεγονός ότι κατά την κρίση της  εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.  Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο φυγής, η εισαγγελέας- σύμφωνα

με πληροφορίες- επικαλείται το γεγονός ότι  ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου δεν διασφαλίζει την παρουσία του κατηγορούμενου στη χώρα μας. Επιπλέον, θεωρεί ότι μπορεί ο Α. Τσοχατζόπουλος να  μην είναι πλέον υπουργός ώστε να  υπάρχει ενδεχόμενο να διαπράξει νέο αδίκημα δωροδοκίας, αλλά δεν αποκλείεται το γεγονός να μην έχουν εντοπίσει οι δικαστικές αρχές όλα τα χρήματα από την παράνομη δραστηριότητά του και ως εκ τούτου  μπορεί -αν αφεθεί ελεύθερος- να τα νομιμοποιήσει .

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τον τελικό λόγο για την τύχη του αιτήματος Τσοχατζόπουλου έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου , τα οποία θα αποφασίσουν και για την αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ο  συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Και γι΄αυτόν η εισαγγελική πρόταση που θα φτάσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είναι αρνητική. Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να διατυπώσει την πρότασή του και ο εισαγγελέας που έχει χρεωθεί την ανάλογη αίτηση της Βίκυς Σταμάτη. Όπως είναι γνωστό εκείνη  εναλλακτικά ζητά αν αποφυλακιστεί να διαταχθεί είτε ο εγκλεισμός της και φρουρούμενη να παραμείνει στην οικία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου είτε να εμφανίζεται τρεις φορές την ημέρα στο τμήμα της περιοχής της , για να μπορεί να βρεθεί κοντά στο παιδί της.

Keywords
Τυχαία Θέματα