Εισόδημα έως και 30.000 ευρώ από την καλλιέργεια μεταξιού

Η επένδυση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, εφόσον ο ενδιαφερόμενος διαθέτει μια αποθήκη ή ένα χωράφι για να φυτέψει μουριές, δεν κοστίζει πολύ. Το σημαντικότερο είναι ότι η Ελλάδα κλιματολογικά ενδείκνυται για την εκτροφή μεταξοσκώληκα.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που ασχολούνται χρόνια με την παραγωγή μεταξιού, οι Έλληνες καλλιεργητές έχουν τη δυνατότητα να διεισδύσουν στην αγορά με προϊόντα χαμηλότερου κόστους και να κερδίσουν σημαντικότερο μερίδιο στην αγορά της ΕΕ, πουλώντας σε χαμηλές τιμές το κουκούλι.

Βασικές

προϋποθέσεις εκτροφής μεταξοσκώληκα είναι να υπάρχουν ο κατάλληλος χώρος, η αναγκαία ποσότητα και η κατάλληλη ποιότητα μορεοφύλλων και καλής ποιότητας και υψηλής αποδοτικότητας μεταξόσπορος.

Μπορεί να γίνουν και 3 εκτροφές τον χρόνο (μία την άνοιξη, μία αρχές του Καλοκαιριού και μια νωρίς το φθινόπωρο) ανάλογα με την περιοχή, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τον τρόπο διαχείρισης του μορεώνα.

Το Σουφλί Έβρου είναι η περιοχή που φημίζεται για την παραγωγή μεταξιού αφού θεωρείται κορυφαίο ως προς την ποιότητα του – καλύτερο και από το κινέζικο. και η μοναδική στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη που ασχολείται με την εκτροφή μεταξοσκώληκα και την επεξεργασία νήματος από το κουκούλι του. Μάλιστα υπάρχει και Μουσείο Τέχνης Μεταξιού.

Εκτός από το Σουφλί του Έβρου, σηροτρόφοι υπάρχουν σήμερα στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες, ενώ μικρότερης κλίμακας παραγωγή γίνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όσοι, λοιπόν, θέλουν να ασχοληθούν με τον μεταξοσκώληκα θα πρέπει να δηλώσουν στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το ενδιαφέρον τους. Και κυρίως να δηλώσουν ότι έχουν χώρο για την εκτροφή και ότι διαθέτουν και μουριές, δηλαδή την απαραίτητη τροφή για τον μεταξοσκώληκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα