ΕΚ… ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ Η ΔΙΑΔΟΧΗ

Ο Neo επικοινώνησε με στελέχη του Περισσού, τα οποία είναι σε θέση να γνωρίζουν τι γίνεται στο «κονκλάβιο» της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ.

Πληροφορείται, λοιπόν, ότι ο εκνευρισμός της Αλέκας Παπαρήγα και των συν αυτή για τα σενάρια διαδοχής που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μεγάλος. Όχι μόνο διότι ανακινείται το γνωστό θέμα, το οποίο έχει καταστεί ένα δύσκολο πολιτικό σταυροδρόμι για την ηγετική

ομάδα του κόμματος, αλλά και εξαιτίας των πληροφοριών ότι αναζητείται ένας… «κόκκινος Τσίπρας». Ότι, δηλαδή, η Αλέκα Παπαρήγα θέλει να βρει έναν διάδοχο νέο, με τα χαρακτηριστικά και το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να αποσπάσει ψηφοφόρους από τη –μεγάλη πια- δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, αν η ηγετική ομάδα αποφασίσει τελικά να πάρει το ρίσκο  και να προωθήσει τη διαδοχή της Αλέκας Παπαρήγα (κάτι που η ίδια συζητά…) τότε είναι αλήθεια ότι η δυσμενής συγκυρία και τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα θα παίξουν το δικό τους ρόλο στην επιλογή του νέου γραμματέα. Ενώ, δηλαδή, σε πιο καλές εποχές για τον Περισσό, θα είχαν ελπίδες και ο Δημήτρης  Γόντικας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τώρα πράγματι αναζητείται ένα πρόσωπο με ρητορική δεινότητα, που να «γράφει» στο γυαλί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις εν λόγω προϋποθέσεις συγκεντρώνει ο Θανάσης Παφίλης, αλλά και ο νεότερος Γιάννης Πρωτούλης –αν αποφασίσει η Αλέκα Παπαρήγα ότι είναι απαραίτητη τόσο μεγάλη… βουτιά στην κομματική ιεραρχία. Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Μπογιόπουλο, οι πηγές του Neo επιμένουν ότι στον Περισσό δεν έχουν ξεχάσει το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη είχε φύγει με το ΝΑΡ, ενώ έχουν σημειώσει με ενδιαφέρον ότι δεν διστάζει πολλές φορές να κάνει κριτική στη γραμμή του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα