«Έκανα το καθήκον μου» λέει ο γιατρός στο Ηράκλειο

Υποστηρίζοντας ότι έκανε το καθήκον του και «σίγουρος ότι έχω τηρήσει όλους τους απαραίτητους όρους της ιατρικής επιστήμης σχετικά με το περιστατικό» εμφανίστηκε ο γιατρός Γεώργιος Σακελλάρης στην οικογένεια του 11μηνου αγοριού, που τον κατηγορεί ότι τα ιατρικά λάθη οδήγησαν σε θάνατο το παιδί τους μετά από εγχειρήσεις ρουτίνας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίς» ο γιατρός, που έχει ήδη τεθεί σε προσωρινή αργία από τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, ανέφερε: «Πιστεύω ακράδαντα

ότι έκανα το καθήκον μου που είναι γνωστό σε όλη την περιφέρεια της Κρήτης χειρουργώντας εκατοντάδες παιδιά με άριστα αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι έχω τηρήσει όλους τους απαραίτητους όρους της ιατρικής επιστήμης σχετικά με το περιστατικό».

Το 11μηνο αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, την Κυριακή, ύστερα από επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας και κατόπιν τριών εγχειρήσεων βουβωνοκήλης σε διάστημα τριών ημερών.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, μετά τη νεκροψία, μίλησε για ιατρικό λάθος λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση η οποία προκάλεσε την εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα «τον στραγγαλισμό και τη νέκρωσή του», που οδήγησαν στη σηψαιμία και τον θάνατο του βρέφους.

Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, έχει διαταχθεί από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία διενεργείται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου του νοσοκομείου, Καθηγητή Ουρολογίας Φραγκίσκο Σοφρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα