Εκεί στην άγρια Δύση

08:07 4/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Μοναχικός Καβαλάρης (The Lone Ranger)

Περιπέτεια, του Γκορ Βερμπίνσκι. Διάρκεια: 149’. Με τους: Τζόνι Ντεπ, Άρμι Χάμερ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Γουίλιαμ Φίχτνερ

Ο Τόντο, ένας κάπως εκκεντρικός, περιπλανώμενος Κομάντσι με ένα κοράκι στο κεφάλι εξιστορεί τις άγνωστες ιστορίες που μεταμόρφωσαν τον ιδεαλιστή δικηγόρο, Τζον Ράιντ σε αινιγματικό μασκοφόρο και θρύλο της δικαιοσύνης. Η αφήγηση χαρίζει μια σειρά από εκπλήξεις και διασκεδαστικές διενέξεις, καθώς οι δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους ήρωες πρέπει να συνεργαστούν στον αγώνα ενάντια στην αδικία και τη διαφθορά.

Συναρπαστική

περιπέτεια με γερές δόσεις δράσης από την ομάδα που μας χάρισε τους τρεις πρώτους «Πειρατές της Καραϊβικής» η οποία όσο να΄ναι υποδηλώνει και χιούμορ και παραζάλη. Θα μπορούσε κάλλιστα να το αποκαλέσουν Πειρατές της Καραϊβικής στο παλιό Φαρ Ουεστ με το νταηλίκι του, τις υπερβολές του και την παραφροσύνη της απληστίας, της βίας και της εκμετάλλευσης. Αλλά ακόμα πιο παράλογο από το ότι ο Τόντο δεν είναι ο Τζακ Σπάροου, είναι τα 149 λεπτά της ταινίας…

Ανοιχτοί λογαριασμοί (Hit and Run)

Κωμωδία, των Ντέιβιντ Πάλμερ, Νταξ Σέπαρντ. Διάρκεια: 100’. Με τους: Κρίστεν Μπελ, Νταξ Σέπαρντ, Κριστίν Τσένοουεθ, Τομ Άρνολντ

Ο Τσάρλι Μπρόνσον, ένας συμπαθητικός τύπος με αμφιλεγόμενο παρελθόν θέτει σε κίνδυνο τα πάντα όταν παρεκκλίνει από το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων που συμμετέχει για να πάει την αρραβωνιαστικιά του στο Λος Άντζελες και να μη χάσει μια μοναδική ευκαιρία για την καριέρα των ονείρων της. Το ταξίδι τους περιπλέκεται, όταν το FBI εξαπολύει κυνηγητό… και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο, όταν η πρώην συμμορία του Τσάρλι, μια ομάδα από γκάνγκστερ -με επικεφαλής τον Μπράντλεϊ Κούπερ- τους ανακαλύπτει και αποφασίζει να τους εξοντώσει…

Αξιαγάπητο το -επί κι εκτός οθόνης- ζευγάρι Κρίστεν Μπελ-Νταξ Σέπαρντ είναι αρκετά πειστικό στους ρόλους τους, όπως αρκετά καλοί είναι και οι «κακοί» που θα εμφανιστούν κάποια στιγμή μπροστά τους. Στα χνάρια των αδερφών Κοέν με γαρνιτούρα από Ταραντίνο, όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας εμφανίζονται να είναι συμπαθητικοί και τρυφεροί και σκληροί και ανελέητοι ταυτόχρονα
Η ροή του σεναρίου και οι καταιγιστικοί διάλογοι. το αδιόρατα μαύρο χιούμορ και η δράση με τις θεαματικές καταδιώξεις αυτοκινήτων προσφέρου δύο ευχάριστες καλοκαιρινές ώρες.

Ο υπνωτιστής (The Hypnotist)

Θρίλερ, του Λάσε Χάλστρομ. Διάρκεια: 122’. Με τους: Τομπίας Ζιλιάκους, Μίκαελ Πέρσμπραντ, Λένα Όλιν

Μια σκοτεινή βραδιά ο διάσημος ψυχίατρος Έρικ Μπαρκ, θα ξυπνήσει από ένα τηλεφώνημα του ντετέκτιβ Τζόνα Λίνα, ο οποίος θα ζητήσει τη βοήθειά του για ένα μικρό αγόρι που είναι αναίσθητο με βαρύ τραύμα. Ο Τζόνα θα πείσει τον Έρικ να επικοινωνήσει με το αγόρι μέσα από τον υπνωτισμό, έτσι ώστε να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία των γονιών και της μικρότερης αδερφής του αγοριού, καθώς και να ανακαλύψουν που βρίσκεται η εξαφανισμένη μεγαλύτερη αδερφή του.

Έχουν περάσει όμως δέκα χρόνια από τότε που ο Έρικ ορκίστηκε να μην ασκήσει ποτέ ξανά τη συγκεκριμένη πρακτική. Επώδυνες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο κάνουν σιγά-σιγά αισθητή την παρουσία τους, συμβάλλοντας στην απόφασή του να μην βοηθήσει τον ντετέκτιβ. Όταν o Έρικ τελικά αποφασίζει να συνεργαστεί με την αστυνομία, απρόβλεπτα γεγονότα θα αρχίσουν να συμβαίνουν που αναστατώσουν ακόμα και την προσωπική ζωή του Έρικ.

Αρχικά επιβλητικό, σταδιακά ξεθυμαίνον θρίλερ, που βασίζεται στο παγκόσμιο best seller του σκανδιναυού Λαρς Κέπλερ, προσπαθεί να ισορροπήσει , όχι πάντα με επιτυχία, ανάμεσα στην οικογένειά και το καθήκον,στην ευαισθησία και το δράμα

Η αγάπη δεν έρχεται μόνη (Un bonheur n’arrive jamais seul)

Κομεντί,του Τζεΐμς Χιθ. Διάρκεια: 110’. Με τους: Σοφί Μαρσό, Γκαντ Ελμαλέχ

Ο Σάσα είναι ένας ταλαντούχος πιανίστας της τζαζ, που αρνείται να πάρει τη ζωή στα σοβαρά. Αγαπά τους φίλους του, το πιάνο του και τα πάρτι! Τα βράδια εργάζεται σε ένα κλαμπ, όπου του αρέσει να φλερτάρει με όμορφα κορίτσια. Ζει για την κάθε στιγμή, μόνο για την απόλαυση, χωρίς ευθύνες, χωρίς οικογένεια, χωρίς υποχρεώσεις. Η ζωή του αμετανόητου εργένη θα αλλάξει απότομα, όταν θα γνωρίσει τη 40χρονη Σαρλότ, και προτού μάθει ότι αυτή έχει τρία παιδιά.

Χαριτωμένη αισθηματική, «καλοκαιρινή» ταινία με χλιαρό γαλλικό χιουμοράκι αλλά και κάμποσες αναφορές σε άλλες ταινίες –κυρίως αμερικανικές- μέσα από τους διαλόγους, τις αφίσες του πιανίστα και τη μουσική επένδυση.

Είναι τρελοί αυτοί οι Γάλλοι (Vive la France)

Κωμωδία,του Μικαέλ Γιουν. Με τους: Χοσέ Γκαρσία, Μικαέλ Γιουν

Προκειμένου να φέρει τη χώρα τους στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας σκηνής, ο γιος του Προέδρου του Ταμπουλιστάν, μιας μικρής χώρας στη κεντρική Ασία, της οποίας κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξη, αποφασίζει να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας μέσω ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Έτσι, αναθέτει σε δύο αφελείς βοσκούς να καταστρέψουν τον Πύργο του Άιφελ! Για να επιτύχουν τον στόχο τους, πρέπει να διασχίσουν την πιο εχθρική χώρα! Μια Γαλλία που απέχει πολύ από τη Δύση που τους είχαν περιγράψει: Κορσικανοί εθνικιστές, αστυνομικοί υπερβάλλοντος ζήλου, ανέντιμοι ταξιτζήδες, βίαιοι υποστηρικτές, γκρινιάρηδες υπάλληλοι, αγενείς σερβιτόροι, δαιδαλώδης γραφειοκρατία και ιατρικά λάθη..

Ευτυχώς όμως, θα γνωρίσουν την Μαριάν, μια νέα όμορφη δημοσιογράφο, που πιστεύοντας ότι είναι λαθρομετανάστες, θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που συναντούν και θα τους γνωρίσει μια διαφορετική Γαλλία: μια χώρα φιλόξενη, υπέροχη και γενναιόδωρη όπου μπορεί κανείς να ζήσει μια καλή ζωή. Ζήτω η Γαλλία!

Keywords
Τυχαία Θέματα