ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Ερυθρός Σταυρός, η ημέρα του οποίου εορτάζεται σήμερα στην Ισπανία, απηύθυνε έκκληση για προσφορές τροφίμων για να μπορέσει να προσφέρει βοήθεια σε επιπλέον 300.000 οικογένειες φέτος.   

Η έκκληση δεν αφορά κάποιο μακρινό υπανάπτυκτο  κράτος σε εμπόλεμη κατάσταση, ούτε έρχεται ύστερα από κάποια μεγάλη φυσική καταστροφή. Αφορά την Ισπανία που βρίσκεται στην Ευρώπη και ανήκει στην Ευρωζώνη!

Ο Ερυθρός Σταυρός που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια χωρίς προηγούμενο -τα τελευταία χρόνια- εξάπλωση της φτώχειας

στην Ισπανία, ευελπιστεί να συγκεντρώσει 30,5 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τους πιο σοβαρά πληγέντες από την κρίση Ισπανούς, οι οποίοι δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, εξήγησε ο εκπρόσωπός του Φερνάνδο Κουέβας.

«Είναι οι οικογένειες των οποίων όλα τα μέλη σε εργάσιμη ηλικία είναι άνεργα, άνθρωποι που χάνουν την κατοικία τους λόγω εξώσεων, νέα πρόσωπα για τον Ερυθρό Σταυρό τα οποία δεν είναι συνηθισμένο να ζητούν βοήθεια από δίκτυα κοινωνικής προστασίας», πρόσθεσε.

Για να στηρίξει αυτήν την εκστρατεία, υπό την ονομασία «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απέναντι στην κρίση», η οργάνωση διένειμε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα 25 δευτερολέπτων, το οποίο εμφανίζει τον πατέρα και τα δύο του παιδιά στην κουζίνα, γύρω από ένα αδειανό ψυγείο, να δειπνούν μία ομελέτα από μόλις ένα αυγό.

Οι αποδέκτες της βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού στην Ισπανία ήταν έως σήμερα δύο εκατ. άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα