ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Πολιτική λύση, μετά το νέο αδιέξοδο με την τρόικα, για τα εργασιακά αναζητά ο Σαμαράς. Συμφωνία των τριών σε δημοσιονομικά, απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
Μετά το «δεν ψηφίζω» του Φώτη Κουβέλη και την άρνηση Βενιζέλου, ο Πρωθυπουργός αναζητά πολιτική λύση

για το εργασιακό, το οποίο πλέον αποτελεί το μόνο αγκάθι για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα και την εκταμίευση της δόσης.

Η χθεσινή, άκαρπη όπως αποδείχθηκε, συνάντηση των Γ. Βρούτση και γ. Στουρνάρα με την τρόικα αποτέλεσε και την… τελευταία ευκαιρία πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα αναζητήσει πολιτικό συμβιβασμό με τους εταίρους του, αν και θα απουσιάζει η πλευρά του ΔΝΤ.

Το εργασιακό αναδείχθηκε σε κεντρικό ζήτημα κατά τη χθεσινή διάρκειας τριών και πλέον ωρών σύσκεψης της τρόικας εσωτετικού, σύσκεψη που αναμένεται να επαναληφθεί, Δευτέρα ή Τρίτη, δηλαδή μετά την επιστροφή Σαμαρά από τις Βρυξέλλες.

Πίσω από τις κόκκινες γραμμές των τριών ηγετών στις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά, δεν μπορεί ωστόσο να αποκρυβεί το γεγονός της συμφωνίας στο σύνολο των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων. Σαμαράς, Βενίζελος και Κουβέλης συμφωνήσαν σε περικοπες 13,8 δισ ευρώ – αν και παραμένουν ανοικτά ζητήματα όπως η εσωτερική κλιμάκωση των περικοπών στις συντάξεις αλλά και η κλίμακα φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών – ενώ για το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα με τη λογική των διαθεσιμοτήτων.

Αύριο, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο του Ευρ. Λαϊκού Κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδιωχθεί συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ και τους Μ. Ραχόι και Έντα Κένι, όπου και ενδεχομένως θα τεθεί επί τάπητος από τον έλληνα Πρωθυπουργό το ζητημα της εμπλοκής με την τρόικα. Την Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα