Εκλογές αλλά χωρίς…εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρότησε την απόδοση ποινικών ευθυνών στους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας πως «υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που χρηματοδότησαν, στήριξαν και εξωράισαν τη Χρυσή Αυγή για να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς», επισημαίνοντας την ανάγκη να βάλει η δικαιοσύνη βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Αφού

πρώτα έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατίας», από το θεσμικό του ρόλο ξεδίπλωσε μια δέσμη μέτρων που θα αποκόψουν το κράτος από το παρακράτος, όπως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της αστυνομίας και της ΕΥΠ, η αποξήλωση των χρυσαυγίτικων θυλάκων από τα σώματα ασφαλείας και η αποκάλυψη των χρηματοδοτών της.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκοντας στο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ ευήκοα ώτα για να κλιμακώσει τον αντιπολιτευτικό του λόγο, ζήτησε εκλογές χωρίς ωστόσο να… επιδιώκει την επίσπευσή τους αφού, όπως σημείωσε, «δεν είμαστε ανυπόμονοι εμείς να κυβερνήσουμε, η Ελλάδα δε μπορεί άλλο να περιμένει να την κυβερνάν αυτοί που την οδήγησαν στην καταστροφή».

Τέλος, ταύτισε την έξοδο από το τέλμα «της μιζέριας, της ταπείνωσης και της καταστροφής» με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα