«Εκλογές τώρα» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

«Κύριε Σαμαρά τελειώσατε» ήταν από τις πρώτες φράσεις της ομιλίας του κ. Τσίπρα.

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής: Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα, φτάνει πια, ο λαός μίλησε, η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής…Ως εδώ η καταστροφή, ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του

που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

«Αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Για να αποφασίσουν την τύχη της κυβέρνησής τους και την προσωπική τους τύχη. Και βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον Πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι’ αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε: Τελειώσατε. Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά την Πλατεία Συντάγματος λέγοντας πως είναι συνυφασμένη με τους αγώνες του ελληνικού λαού καθώς πριν από 17ο χρόνια ο λαός ξεσηκώθηκε και ζήτησε σύνταγμα, και έκανε μια ιστορική αναδρομή περνώντας από την κατοχή, φτάνοντας στο 1965 και στους αγώνες για δημοκρατία ενάντια στο «παλάτι», με τους πανηγυρισμούς της μεταπολίτευσης το 1974. Αναφέρθηκε ακόμη και στο 1981 που όπως είπε ο λαός λαχτάρησε την αλλαγή, για το 2011 που διεκδίκησε την αξιοπρεπεία του και σήμερα όπως είπε από την ίδια πλατεία ο λαός στέλνει το μήνυμα της ανατροπής.

«Τελειώνει ένας χρόνος ψέματα… ως εδώ η καταστροφή…ο λαός μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη δημοκρατία. Και είναι καθήκον όχι μόνο της αριστεράς, αλλά κάθε δημοκράτη, να αντισταθεί και να αντιταχθεί σε αυτή την επέλαση των φαντασμάτων του εμφυλίου» σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το κλίμα συνέχισε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι απομόνωσε και διαπόμπευσε τη χώρα διεθνώς και πως ο μόνος πραγματικός τους σύμμαχος είναι η Χρυσή Αυγή.

«Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Ναι! Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας. Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν σας ενοχλεί πλέον το σκοτάδι κ. Σαμαρά. Επιλέξατε να το σφιχταγκαλιάσετε. Αφήνετε τους κολλητούς σας να δηλώνουν πως ενδεχομένως να κυβερνήσετε και με τους νεοναζί. Διαλέγετε επικίνδυνο δρόμο για το λαό και την πατρίδα. Θα μείνετε, όμως, σε αυτό το περιθώριο. Γιατί ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει το σκοτάδι. Το έζησε το σκοτάδι, τον έζησε το γύψο και δεν θα σας αφήσει να παίξετε με τη Δημοκρατία. Με τη Δημοκρατία δε παίζουν σε αυτό το τόπο» είπε και πρόσθεσε:

«Κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει, ούτε καν να ρυθμίσει την κυκλοφορία στη Μεσογείων – έξω από την ΕΡΤ. Όσο κι αν σας λείψει, πρέπει να το πάρετε απόφαση:Τα σπρεντ της αναξιοπιστίας των εκλεχτών σας στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερα από αυτά της οικονομίας. Η απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού έχει πια γίνει αγεφύρωτη. Δεν μαζεύεται πια ο πόθος του λαού για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, όσο κι αν τον τρομοκρατήσετε».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει, δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους.

Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη νέα «σεισάχθεια». Τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου.

Επίσης, δεσμεύθηκε για την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, αλλά και ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς και για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα, «όχι μόνο τους αριστερούς και τις αριστερές αλλά σε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, σε έναν σκληρό και νικηφόρο αγώνα που ήδη έχει αρχίσει για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».-

Keywords
Τυχαία Θέματα