Έκρυψαν 6,3 εκατ. οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΣΔΟΕ στην έκθεσή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο Ανδρέας Ρωσσώνης έχει αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 1.457.210 ευρώ, η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου 193.499 ευρώ , ο Συμεών Συκιαρίδης 1.666.318 ευρώ ευρώ, η Ελένη Παπακωνσταντίνου 2.987.660 ευρώ.

Κλεισμένος στο γραφείο του, μετά την αποστολή του πορίσματος βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μαζί

του βρίσκεται και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παν. Ρήγας, επίσης μέλος της επιτροπής.

Δεν αναγνωρίζουν το πόρισμα

Οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι αύριο θα καταθέσουν στην προκαταρκτική επιτροπή, δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ, διότι, όπως αναφέρεται σε έγγραφη διαμαρτυρία τους, δεν τους δόθηκε η παράταση που είχαν ζητήσει για να δώσουν επαρκείς απαντήσεις.

Είναι χαρακτηριστική η φράση τους «αρνούμαι κάθε πορισματική απόληξή σας, υπό τη γενικότερη δήλωση ότι οι λογαριασμοί μας έχουν τηρηθεί κατά τη λογιστική τάξη που εκάστοτε ίσχυε, κατά το νόμο, κατά τη διαδρομή των κρίσιμων ετών».

Δηλώνουν επίσης ότι επιφυλάσσονται όλων των δικαιωμάτων τους ενώ επισημαίνουν ότι για τα ποσά που αφορούν τις χρήσεις 1997,1998 και 1999, οι όποιες φορολογικές υποχρεώσεις έχουν παραγραφεί.

Η προανακριτική, έχοντας στα χέρια της το πόρισμα του ΣΔΟΕ, έχει και τη βάση στην οποία θα στηρίξει την επιχειρηματολογία της. Το πόρισμα της επιτροπής, όπως όλα δείχνουν, θα αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε λόγους που τον οδήγησαν στην αλλοίωση της λίστας που έφτασε στην Ελλάδα από τη Γαλλία με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα