«ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει αντίπαλη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Βουλής επιχειρεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Διακομματική συνεννόηση για να μην εκλέξει αντιπρόεδρο η Χρυσή Αυγή.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου της Βουλής.

Για τη θέση του Προέδρου έχει προταθεί, ως τώρα, μόνο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εκ μέρους της ΝΔ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα –πλην Χρυσής Αυγής- έχουν γνωστοποιήσει ποιους θα προτείνουν για τις θέσεις των αντιπροέδρων.

Κινητικότητα Μεϊμαράκη

Πάντως, ο υποψήφιος πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποδυθεί σε μια ιδιότυπη «προεκλογική» εκστρατεία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα εκλεγεί άνετα, χωρίς «αντάρτη» υποψήφιο από πλευράς της ΝΔ. Εξάλλου, ως αργά χθες το απόγευμα, φήμες ήθελαν τον Βύρωνα Πολύδωρα, που εμφανίζεται εξοργισμένος επειδή δεν προτάθηκε ξανά για την προεδρία του σώματος από τον Αντώνη Σαμαρά, να θέτει «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα, κόντρα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ωστόσο, ο πρώην υπουργός δεν αναμένεται να επιμείνει στις προθέσεις του, καθώς η κινητικότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει… αποκλείσει πιθανούς υποστηρικτές του.

Ήδη από προχθές, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να υπάρξει συνεννόηση και να μην υπάρξουν διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. Παράλληλα, κατά πληροφορίες, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Βουλής συναντήθηκε χθες και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος εφέρετο αποφασισμένος να στηρίξει τον Βύρωνα Πολύδωρα. Μάλιστα, την ίδια γραμμή θα τηρούσαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, μετά τη χθεσινή συνάντηση Καμμένου-Μεϊμαράκη, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως όλα δείχνουν, θα στηρίξει επίσης τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ και, όπως όλα δείχνουν, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα συγκεντρώσει μεγάλο μέρος της αποδοχής των «300» της Βουλής.

Οι υποψήφιοι αντιπρόεδροι

Πλην Χρυσής Αυγής, όλα τα κόμματα έχουν γνωστοποιήσει τις προτάσεις τους για τη Διάσκεψη των Προέδρων. Η ΝΔ, εκτός του κ. Μεϊμαράκη, θα προτείνει στη σημερινή ψηφοφορία ως αντιπροέδρους το Γιάννη Τραγάκη, τον Θανάση Νάκο και τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ενώ για κοσμήτορες θα προταθούν οι «γαλάζιοι» Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης, η ΝΔ θα προτείνει για τις θέσεις των γραμματέων τους νεότερους σε ηλικία βουλευτές της, δηλαδή τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Χρήστο Δήμα, τον Κώστα Κατσαφάδο και τον Μάξιμο Σενεντάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει ως αντιπρόεδρο της Βουλής τον Γιάννη Δραγασάκη, ως κοσμήτορα τον Νάσο Αθανασίου και ως γραμματέα τη Μαρία Μπόλαρη. Αντιπρόεδρος της Βουλής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ θα προταθεί ο λάκωνας Λεωνίδας Γρηγοράκος, που είχε χρηματίσει αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν για τη θέση του 6ου αντιπροέδρου τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

«Συνωμοσία» για τη Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή αναμέν

Keywords
Τυχαία Θέματα