Εκτός Δημοσίου 6.000 συμβασιούχοι

Εντός 3 μηνών θα εκδικάζονται οι προσφυγές των συμβασιούχων, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι προσωρινές διαταγές που αναστέλλουν τις απολύσεις.

Ένας αριθμός 6.000 ατόμων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο δημόσιο με διάφορες συμβάσεις, οι οποίες έχουν λήξει, θα βρεθούν εκτός μέχρι τα τέλη του 2014.

Σύμφωνα με το «Έθνος» η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές, αποτελεί για την κυβέρνηση τη βασική δεξαμενή απολύσεων.

Έτσι

θα επιτευχθεί και η μνημονιακή δέσμευση των 4.000 απολύσεων εντός του 2013.

Το σχέδιο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι να ισχύει η προσωρινή διαταγή το πολύ για 3 ως 4 μήνες. «Δεν μπορεί να πηγαίνουν επί μακρός οι προσωρινές διαταγές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητούνται εντός αυτού του χρόνου και η υπόθεση θα τελεσιδικεί, συνήθως με την απομάκρυνση του υπαλλήλου, ενώ θα προβλέπεται ότι ακόμη και σε περίπτωση αναβολής της δίκης η νέα δικάσιμος θα ορίζεται εντός ενός μηνός και σε περίπτωση νέας αναβολής τότε θα παύει η ισχύς της προσωρινής διαταγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα