ΕΛΑΣΤΙΚΗ Η Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

16:45 7/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Τη δυνατότητα πιο χαλαρής αντιμετώπισης όσον αφορά τους στόχους της Ισπανίας για τη μείωση του ελλείμματος άφησε να διαφανεί ο εκπρόσωπος του εκπροσώπου του ευρωπαίου επιτρόπου για τα οικονομικά θέματα Αμαντέου Αλταφάζ.

Η  Ισπανία έχει δεσμευτεί στους Ευρωπαίους εταίρους της ως προς τους στόχους για την δημοσιονομική της σταθεροποίηση είπε ο Αλφατάζ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οι παράμετροι που η Ισπανία οφείλει να τηρήσει.

«Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μία οικονομική ανάλυση από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία λαμβάνει υπόψη το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο

κινούνται οι χώρες», τόνισε ο εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας πως η ρήτρα αυτή εντάσσεται στις επιταγές του Συμφώνου Ευρωπαϊκής Σταθερότητας.

Ο Αλταφάζ πρόσθεσε πως η Επιτροπή θα ξαναδεί με μεγαλύτερη σαφήνεια μετά την προβλεπόμενη δημοσίευση στις 11 Μαΐου των νεότερων προβλέψεων για την ανάπτυξη και του δημοσίου χρέους για τις διάφορες χώρες στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η  Μαδρίτη ήδη έχει αποσπάσει μία ευνοϊκή μεταχείριση από τους ευρωπαίους εταίρους της όσον αφορά τη μείωση του δημοσίου χρέους της, καθώς της «συγχώρεσαν» την εκτροπή του ύψους του στο 5,3% του ΑΕΠ, από 4,4% που προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο.

Η ισπανική κυβέρνηση για τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να καταφέρει να φτάσει το δημόσιο χρέος της  στο 3%, το όριο που θεσπίστηκε με το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ωστόσο  αναλυτές, όμως, εκφράζουν την άποψη πως η Μαδρίτη είναι δύσκολο να επιτύχει αυτόν τον στόχο, δεδομένης της βαθιάς ύφεσης που κατατρύχει σήμερα τη χώρα–με το ΑΕΠ της να έχει υποχωρήσει ήδη στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 0,3%, έπειτα από ισόποση υποχώρηση το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα