Ελεύθερη με όρους η Αντωνία Ηλία

Οι πρώην συνάδελφοί της, Ευάγγελος Καλούσης και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν από τους πάλαι ποτέ συναδέλφους τους, εξέτισαν τις ποινές τους και σήμερα είναι ελεύθεροι.

Αλλά, η Αντωνία Ηλία – γι΄αυτήν ο λόγος- ακόμα δεν έχει λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, ούτε έχει καθίσει στο εδώλιο για να κριθεί και εκείνη με τη σειρά τους από τους παλαιούς συναδέλφους της για όσα της αποδίδονται και αναλόγως είτε να αθωωθεί, εάν

δεν προκύπτουν στοιχεία, είτε να καταδικαστεί, αν το αποδεικτικό υλικό είναι σε βάρος της.

Πριν από περίπου 19 μήνες η Αντωνία Ηλία, η οποία όλα αυτά τα χρόνια ήταν φυγόδικη συνελήφθη στο Λονδίνο. Αλλά, η κατηγορούμενη για την ελληνική δικαιοσύνη πρώην πρωτοδίκης έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα της βρετανικής δικονομίας και την Πέμπτη αναμένεται να ληφθεί – εκτός απροόπτου- η κρίσιμη γι΄αυτή απόφαση από τον αντίστοιχο Άρειο Πάγο .

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, η βρετανική δικαιοσύνη αντικατέστησε την κράτησή της με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, καθώς είναι μεν εκτός φυλακής, αλλά φορώντας το περίφημο βραχιολάκι, για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη νομοθετικός σχεδιασμός και στη χώρα μας. Επιπλέον, είναι υποχρεωμένη να παραμένει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας στο σπίτι σε διεύθυνση που έχει δηλώσει, ενώ απαγορεύεται να κινηθεί εκτός συγκεκριμένης περιοχής.

Όλα αυτά μέχρι την Πέμπτη, που θα μάθει και η ίδια για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση. Aπό το αποτέλεσμα της δίκης εκείνης εξάλλου θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Ελλάδα για να δικαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα