Ελλάδα… έτσι, χωρίς πρόγραμμα!

Έτσι, χωρίς πρόγραμμα… Κρατάς αποστάσεις και προσπαθείς να αφουγκραστείς το παρόν και το μέλλον τούτης της χώρας διαβάζοντας τις ειδήσεις της ημέρας: Ξεκινάς… Στην προανακριτική Επιτροπή που εδώ και έξι μήνες το «ψάχνει» για να βγάλει μια άκρη με την λίστα Λαγκάρντ, αντί για κάτι ουσιαστικό ενημερώνεσαι ότι Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν παρέλειψαν να ανταλλάξουν

για ακόμη μία φορά «γλυκόλογα» του τύπου η «σαβούρα» της Επιτροπής και «διοριστήκατε επί Χούντας»… Κάπου στα ψιλά μαθαίνεις κιόλας ότι αποδόθηκαν κατηγορίες στον Γ. Παπακωνσταντίνου και ο ίδιος εμφανίζεται διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του δόθηκε χρόνος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αλλού ξαναθυμάσαι πως ναι υπήρξαν και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία κατείχαν ως επί το πλείστον κερδοσκοπικά κεφάλαια, που αρνήθηκαν να μπουν στην διαδικασία «κουρέματος» και πέτυχαν να εξοφληθούν στο ακέραιο την αξία τους και αν και είναι κάτι που ευθύς εξαρχής δεν γνωστό, διαβάζεις πως ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του Καμένου.

Μαθαίνεις ακόμη πως οι απολυμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ παραλαμβάνουν ταχυδρομικά τις απολύσεις τους, την ώρα που Γιάννης Στουρνάρας και Φώφη Γεννηματά από κοινού σχεδιάζουν τα νέα «λουκέτα» ή για να ακριβολογούμε σε …αναδιοργάνωση σε λειτουργία στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Υπάρχει βέβαια και το σενάριο συγχώνευσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, δηλαδή της ΕΑΒ (είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία, με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους), των ΕΑΣ (θεωρείται «φιλέτο», καθώς διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία) και της ΕΛΒΟ.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών ξεκινά τη διαδικασία διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων από 30 δήμους.

Και υπάρχουν πάντα και τα «πικάντικα»: Μάθαμε τους μαϊμού συνταξιούχους, τώρα ανακαλύπτουμε και τους μαϊμού κτηνοτρόφους. Η εκτροφή ανύπαρκτων κτηνοτροφικών ζώων και κοπαδιών αλόγων είχε γίνει σύστημα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και ζημίωσε το κράτος με ένα ποσό πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ, λέει η είδηση. Στα Γρεβενά καταδικάστηκαν ο πρώην διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, που χορηγούσε βεβαιώσεις στους δήθεν δικαιούχους και μια γυναίκα η οποία εισέπραξε άτοκο δάνειο για κτηνοτροφικά ζώα, που δεν είχε ποτέ. Στην ίδια πόλη εκκρεμεί η δίκη άλλων 92 μαϊμού κτηνοτρόφων, ενώ στη Λάρισα, καταδικάστηκαν πέντε αγρότες, που εισέπρατταν επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να εκτρέφουν άλογα και γαϊδούρια, τα οποία όμως δεν διέθεταν!! Και διαβάζεις και για τον επιχειρηματία που καταδικάστηκε σε ισόβια γιατί εισέπραττε παράνομα επιστροφές ΦΠΑ, ο οποίος «κάρφωσε» όμως και κάποιους εφοριακούς που έπαιρναν τις «μίζες» τους!!

Μαθαίνεις όμως και για τον αγωγό ΤΑΡ και την σημασία του, τις συνεννοήσεις Χατζηδάκη με Σόιμπλε για το … «αναπτυξιακό» Ταμείο και του Κιζένους που θέλουν να κάνουν το Ελληνικό… Μαιάμι!

Και την ίδια ώρα ξέρεις πως η γραφειοκρατία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων –ακόμη και ηλεκτρονική!!!- έχει μεγαλώσει, τα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτοξεύονται, καθώς έσοδα στα κρατικά ταμεία δεν εισρέουν γιατί απλά ο κόσμος …δεν έχει να δώσει άλλο, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και τα «λουκέτα» πληθαίνουν….

Ελλάδα… Έτσι, χωρίς πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα