Ελβετία:«Μαντρώνουν» εκτός δημοσίων χώρων τους αιτούντες άσυλο

20:37 7/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με το BBC οι αιτούντες άσυλο θα στεγαστούν και θα διαβιούν σε ειδικά κέντρα, κυρίως σε παλιά στρατόπεδα, ενώ το πρώτο από αυτά τα κέντρα θα λειτουργήσει στην πόλη Μπρεμγκαρντεν, πόλη στην οποία δεν θα μπορούν να πλησιάσουν και στην εκκλησία.

Ο Ρόμαν Στάουμπ, δήμαρχος του Μέντσιγκεν αναφέρει ότι οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να παραμείνουν μακρυά από «ευαίσθητες περιοχές» όπως γύρω από τα σχολεία. «Είναι μια δύσκολη περιοχή γιατί εκεί οι αιτούντες άσυλο θα

μπορούν να συναντήσουν τους μαθητές, νεαρά κορίτσια και νεαρά αγόρια» δηλώνει ο Στάουμπ.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εξοργισμένες, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα ρατσιστικά, ενώ η κυβέρνηση λέει ότι τα μέτρα δεν είναι επίσημες απαγορεύσεις, αλλά παραδέχεται ότι η υπηρεσία μετανάστευσης συμφωνεί με τους περιορισμούς που επιβάλουν τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων αυτών.

Όπως αναφέρει το BBC υπάρχουν αντιδράσεις μεταξύ του πληθυσμού όσον αφορά στην αύξηση των ανθρώπων που αιτούνται άσυλο.

Στην Ελβετία ζουν 48.000 αιτούντες άσυλο και θεωρείται ως μία από τις υψηλότερες αναλογίες σε σχέση με τον πληθυσμό , δηλαδή ένας στους 322 όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι ένας προς 625.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις μιλούν για ρατσιστικό μέτρο.

Πάντως το μέτρο έρχεται μετά την εφαρμογή από τον Ιούνιο αυστηρότερων νόμων σε σχέση με το άσυλο.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν πρόκειται για απαγόρευση μετακίνησης, παραδέχεται πάντως ότι είναι μέτρα που πρότειναν τα δημοτικά συμβούλια και εγκρίθηκαν από την υπηρεσία μετανάστευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα