«ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΛΥΣΗ»

Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε στις προηγούμενες εκλογές και βρεθήκαμε με το 27% του ελληνικού λαού, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς θα επιδιώξουμε μια συνολική ευρωπαϊκή λύση απέναντι σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,

σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην τήρηση της Δημοκρατίας και έστρεψε τα βέλη του κατά των επικεφαλής των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρατηρώντας ότι «Εδώ τους διαγράφουν (σ.σ. τους διαφωνούντες βουλευτές) με την πρόθεση και μόνο να καταψηφίσουν τα μέτρα». Επεσήμανε μάλιστα ότι «τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχουμε μια ομαλή πολιτική διαδικασία». Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει εάν θα ζητήσει την διενέργεια νέων εκλογών, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι ώρα να προκαλέσουμε με τεχνητό τρόπο την πτώση της κυβέρνησης, αλλά είναι ώρα να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική».

Για την ώρα της ψήφισης των νέων μέτρων, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η καταψήφισή τους «δεν πρόκειται για ζήτημα κοινοβουλευτικής τακτικής» και εξήγησε: «Κατά την άποψή μας αν επιβληθούν αυτά τα μετρά, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία», για να προσθέσει: «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία για μια χώρα σε καιρό ειρήνης. Η Ελλάδα μοιάζει πια με χώρα κατεστραμμένη από πόλεμο».

Επανέλαβε τους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που συνοψίζεται στην ακύρωση του Μνημονίου, γιατί όπως είπε: «Δεν έχει νόημα να δίνεις ένα φάρμακο το οποίο εξασθενεί τον ασθενή, όταν αυτός μάλιστα βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο».

Ξεκαθάρισε ότι «θα επαναδιαπραγματευθούμε τη δανειακή σύμβαση και θα διεκδικήσουμε μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, με συμμαχίες με χώρες του ευρωπαϊκού νότου, στην κατεύθυνση της λύσης που δόθηκε για το δημόσιο χρέος της Γερμανίας το 1953» και ουσιαστικά μίλησε για την αναγκαιότητα ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ευρώπη, που «θα γίνει εργαλείο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «η Ελλάδα είναι ήδη μια χρεοκοπημένη χώρα» και υπογράμμισε ότι «δεν έχουν ακόμα χρεοκοπήσει οι τράπεζες της χώρας», γιατί όπως εξήγησε: «Είναι ανοιχτές και μπορούν τα ΑΤΜ να δίνουν χρήματα, ακριβώς διότι η ΕΚΤ μπορεί να τους δίνει ρευστότητα (…) γιατί (σ.σ. οι Ευρωπαίοι) ξέρουν παρά πολύ καλά ότι το ρίσκο της κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι δυσανάλογο με το όφελος μιας τέτοιας προοπτικής».

Δείτε επίσης: «ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ»

Keywords
Τυχαία Θέματα