Ένας διευθυντής ειδήσεων στο Υπουργείο Εσωτερικών

Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», υπουργός Εσωτερικών.

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τον κ. Μιχελάκη για την θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, πολλοί βουλευτές είπαν ότι με την απόφαση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς αποκατέστησε

τον Γιάννη Μιχελάκη για την στήριξη του το δύσκολο διάστημα πριν τις εθνικές εκλογές. Και όμως όλοι γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Μιχελάκης ουδέποτε είχε εκφράσει πικρία για το γεγονός ότι εγκατέλειψε μια λαμπρή δημοσιογραφική καριέρα και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά και να δει στη συνέχεια να αντικαθίσταται από τον Σίμο Κεδίκογλου.

Αν και βρέθηκε πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μιχελάκης ουδέποτε επιχείρησε να διατηρήσει δεσμού με το σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου. Αντιθέτως αφοσιώθηκε πλήρως στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και ως βουλευτής, έκανε τις όποιες παρεμβάσεις του με συστηματικότητα και εργώδη προσπάθεια. Όσοι τον γνωρίζουν, αναφέρουν ότι ο Γιάννης Μιχελάκης ουδέποτε παραπονέθηκε που αντικαταστάθηκε από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου όπως δεν παραπονέθηκε που δεν ήταν και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, μετά το 18,6% των εκλογών της 6ης Μαϊου, και την απόφαση του κ. Σαμαρά να θέσει επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη σε μια προσπάθεια να ανεβάσει το εκλογικό ποσοστό του κόμματος.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους βουλευτές της ΝΔ, ο Γιάννης Μιχελάκης επέλεξε να μην έχει πολλές εμφανίσεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και αφοσιώθηκε στον έλεγχο του κυβερνητικού έργο με σειρά ερωτήσεων προς τα νευραλγικά υπουργεία αλλά πάντα με τρόπο που δεν θα δημιουργούσε παρερμηνείες ούτε καν υπόνοιες ότι δημιουργεί πρόβλημα στην ηγεσία. Όλες οι παρεμβάσεις του στη Βουλή είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Ο κ. Μιχελάκης υπερασπίστηκε τις θέσεις που είχε εκφράσει η Νέα Δημοκρατία κατά την προεκλογική περίοδο.

Μόλις πριν από δυόμισι εβδομάδες απευθύνθηκε στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών επιμένοντας ότι η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για τις αγορές, να υλοποιήσει τις τρέχουσες συμβάσεις και να σταματήσει η απαξίωσή της. Πρόκειται για την εταιρεία η οποία φέρεται υποψήφια για το δεύτερο λουκέτο που θα μπει μετά την ΕΡΤ.

Σήμερα το μεγάλο του στοίχημα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές και το νοικοκύρεμα των ΟΤΑ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης πέρασε από πολλές διοικητικές θέσεις και έχει πλούσιο βιογραφικό. Οι σηµαντικότεροι σταθµοί στην επαγγελµατική του πορεία ήταν η αρχισυνταξία στο MEGA, η διεύθυνση του MEGA Κύπρου, η διεύθυνση ειδήσεων και ενηµέρωσης του ANT1 και η διεύθυνση της εφηµερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Παντρεµένος (σε δεύτερο γάµο) µε τη δηµοσιογράφο Νικόλ Ποφάντη, και έχει τρεις κόρες. Η Νικόλ και ο Γιάννης γνωρίστηκαν στο δημοσιογραφικό εργαστήρι της σχολής του AΝΤ1, όπου ξεκίνησε τη φοίτησή της η Νικόλ σε ηλικία μόλις 20 ετών. Η Νικόλ, ουδέποτε εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του συζύγου της και στράφηκε προς το διακριτικό χώρο του ραδιοφώνου, εγκαταλείποντας την τηλεόραση. Ακόμη και σήμερα, η Νικόλ Ποφάντη, επιμελείται τα σύντομα δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Keywords
Τυχαία Θέματα