Ένας διπλωμάτης, υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

«Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι καλός διπλωμάτης. Πρέπει να είναι ενημερωμένος και άξιος και να προστατεύει τα βουλγαρικά συμφέροντα στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, ανακοινώνοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Επίσης όπως έγινε γνωστό ο Μαρίν Ράικοφ θα αναλάβει επίσης, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

Η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας “Novinite”, περιλαμβάνει ακόμη τρεις αντιπροέδρους: την υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης

Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, η υπουργός Εργασίας Ντέγιανα Κοσταντίνοβα και η αρμόδια για τα κοινοτικά κονδύλια υπουργός Ιλιάνα Τσάνοβα.

Ο Ντράγκομιρ Γιορντάνοφ είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, ο Καλίν Χριστόφ, αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Ασεν Βασίλεφ διορίζεται υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, η Πέτια Παρβάνοβα υπουργός Εσωτερικών, ο καθηγητής Ιβάν Στάνκοφ υπουργός Γεωργίας και ο δημοφιλής ηθοποιός Βλαντίμιρ Πένεφ υπουργός Πολιτισμού.

Το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει ο Κρίστιαν Κράστεφ, στο υπουργείο Παιδείας ο καθηγητής Νικολάι Μιλόσεφ, στο Υγείας ο επίσης καθηγητής Νικολάι Πετρόφ και στο Αθλητισμού ο γνωστός κολυμβητής Πέταρ Στόιτσεφ.

Το νεοσυσταθέν υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Ρόμαν Βασίλεφ, το υπουργείο Άμυνας ο Τοντόρ Ταγκάρεφ και το υπουργείο Περιβάλλοντος ο Γιούλιαν Ποπόφ.

Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα