Αντιμέτωποι με διώξεις και για κατάλυση πολιτεύματος

Το πολυσέλιδο και τεκμηριωμένο αίτημα των ανακριτών Γεωργουλέα -Παπακώστα για άρση ασυλίας τριών βουλευτών που δεν περιλαμβάνονταν στη αρχική λίστα των κατηγορουμένων είναι ενδεικτικό των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η δικαιοσύνη.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί μπορεί να ζητούν σε αυτή τη φάση την άρση της ασυλίας μόνο για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση , αλλά στο σκεπτικό τους περιγράφονται μία σειρά από άλλες σοβαρότατες κακουργηματικές πράξεις που συνδέονται με τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω

έγγραφο που έφτασε στη Βουλή οι ανακριτές επικαλούμενοι τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι: σκοπός της οργάνωσης « ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει, από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις , η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατά παραβίαση του άρθρων 134 και επόμενα του ποινικού Κώδικα.

Μία απλή ανάγνωση των συγκεκριμένων άρθρων παραπέμπει ευθέως σε διατάξεις περί προσβολής του πολιτεύματος, όπως αυτές περιγράφονται στον Ποινικό Κώδικα που περιγράφει τι αφορά η εσχάτη προδοσία και οι προπαρασκευαστικές πράξεις περί κατάλυσης της δημοκρατίας.

Επιπλέον, οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι «από τις μαρτυρικές καταθέσεις διαλαμβάνεται πλήθος στοιχείων για τη δράση και τον ρόλο των ήδη κατηγορουμένων έξι βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ενώ προκύπτουν ενδείξεις τελέσεως φορολογικής φύσεως αδικημάτων (αλλά και του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες εκ της αρρήκτως συνδεομένης με την οργάνωση επιχειρηματικής δράσεως του βουλευτού της Β. Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου»

Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο, οι ανακριτές για όλες αυτές τις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη επισημαίνουν ότι θα σταλεί έγγραφό τους στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν δοθεί το πράσινο φως από την Εισαγγελία η βεντάλια του κατηγορητηρίου μεγαλώνει, και σε αριθμό αδικημάτων και σε αριθμό προσώπων. Και τότε οι ανακριτές, όπως έχουν υποχρέωση, θα στείλουν εκ νέου αίτημα για άρση της ασυλίας των εμπλεκομένων από τη δικογραφία προσώπων και για νέα κακουργήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα