Ενδείξεις σύγκλισης για τις επαγγελματικές μισθώσεις

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Ανάπτυξης στο θέμα των πλειστηριασμών η τρόικα δείχνει να αποδέχεται την προστασία των δανειοληπτών που πραγματικά το έχουν ανάγκη, ενώ κατέστη σαφές στους εκπροσώπους των πιστωτών πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν για το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα θα τελούν υπό την έγκριση των πολιτικών αρχηγών.

Επίσης «νερό στο κρασί της» φαίνεται να βάζει η τρόικα

στο θέμα των εμπορικών μισθώσεων, αφού -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- αποδέχεται να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς για τις υφιστάμενες μισθώσεις, επιμένει όμως σε πλήρη απελευθέρωση των νέων μισθώσεων.

Σε ότι αφορά το θέμα των τιμών στην αγορά έγινε ξεκάθαρο πως θα υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο στη βάση των όσων προβλέπει σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο.

Δηλώσεις Σκορδά για τους πλειστηρισμούς

«Πέρα από το όριο της φτώχειας, υπάρχει και η λογική της αδυναμίας. Υπάρχουν, δηλαδή, άνθρωποι που με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν θα χαρακτηρίζονταν φτωχοί. Όμως, είτε γιατί έχουν μείνει άνεργοι, είτε γιατί έχουν πλακώσει όλοι οι φόροι μαζί αυτό το διάστημα, έχουν μία αντικειμενική δυσκολία να είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους» δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ο υφυποργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς, αναφερόμενος στο θέμα της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

«Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη και τα συζητάμε. Το πλαίσιο το έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τη δήλωσή του για προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων, από το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όλοι θέλουμε να βρούμε μία λύση και μία διέξοδο» πρόσθεσε.

Στην παρατήρηση ότι δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει με προτάσεις της τρόικας για πλήρη εφαρμογή του μέτρου απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ο κ. Σκορδάς σημείωσε πως «αυτό είναι ξεκάθαρο και κατηγορηματικό κατά τον πλέον απόλυτο τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα