ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ

16:00 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Την έκπληξη και την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έχουν περιοριστεί οι αρμοδιότητες του Γενικού Επιθεωρητή σε θέματα που σχετίζονται με τις αποφάσεις του δευτεροβάθμιου και των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συνάντηση που είχε με το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Αφορμή της συνάντηση ήταν το ραντεβού που είχε κλειστεί για να του παραδοθεί η ετήσια έκθεση που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Λ. Ρακιντζή.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του Λένανδρου Ρακιντζή, από την οποία και έμαθε

ότι του έχουν αφαιρέσει τις αρμοδιότητες για ενστάσεις στα πειθαρχικά δικαστήρια, καθώς και ότι υπάρχουν ακυρωτικές αποφάσεις για τις οποίες δεν μπορεί να κάνει κάτι, χαρακτηρίζοντας «παράδοξη» την κατάσταση αυτή.

Ο Γενικός Επιθεωρητής απάντησε ότι είναι σε εξέλιξη μια διορθωτική προσπάθεια για την ανάκτηση του συγκεκριμένου δικαιώματος.

Μετά από αυτό θα πρέπει να πάρει θέση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος να προχωρήσει σε τροποποιήσεις των σχετικών διατάξεων. Το παρασκήνιο λέει ότι η μεταρρύθμιση αυτή αναιρέθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση καθώς ήταν σε θέση κλειδί τέως δικαστικός ο οποίος δεν τρέφει καμία εκτίμηση στον Λ. Ρακιντζή. Οι παλαιότερες αιχμηρές δηλώσεις του για τις καθυστερήσεις στις δικαστικές αποφάσεις έχουν δημιουργήσει τη βάση για να «ανθήσει» ένα εχθρικό κλίμα».

Κατά τα άλλα στη συνάντηση ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής επισήμανε ότι δεν έχει μεγαλώσει η διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά αποκαλύπτεται και, ενδεχομένως, τιμωρείται, καθώς αρχίζουν να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί». Ωστόσο δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «γίνονται δύο βήματα μπρος και ένα πίσω». Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως παράδοξο αυτό το πρόβλημα και αναρωτήθηκε τη μπορεί να γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα