Εντατικοποίηση των ελέγχων για την μαύρη εργασία

Σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο συμμετείχαν οι υπουργός Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου. Συμμετείχαν επίσης, ο διευθυντής της υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, και η ΕΥΠΕΑ (Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ). Παρουσιάστηκε δε, σχέδιο με τις περιοχές της χώρας όπου θα γίνουν οι στοχευμένοι έλεγχοι από 563 ελεγκτές το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η καταπολέμηση της

αδήλωτης και ανασφάλιστης απασχόλησης και, γενικότερα, η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο».

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου, το α’ εξάμηνο του 2013 έχουν επιβληθεί 6.074 πράξεις επιβολής προστίμου συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, έναντι 4.538 πράξεων επιβολής προστίμου συνολικού ύψους 5,6 εκατ ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Παράλληλα, για πρώτη φορά, το ΣΕΠΕ έχει προβεί στο κλείσιμο 28 επιχειρήσεων για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών. «Με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα θα συνεχίσουμε, γιατί πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» υποστήριξε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα