ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Συνολικά 36 άνθρωποι, ανάμεσά τους 29 πολίτες, σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα σε μάχες στρατιωτών και ανταρτών, αεροπορικούς βομβαρδισμούς και βομβαρδισμούς του πυροβολικού, σύμφωνα με απολογισμό μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Εικοσιένα άνθρωποι, ανάμεσα τους οκτώ παιδιών, σκοτώθηκαν  στις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στην πόλη Σαλκίν, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος εκτόξευσε πυραύλους σε πολυκατοικίες», διευκρίνισε σε δηλώσεις του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν,

διευθυντής του Παρατηρητηρίου, λέγοντας ότι τα πτώματα βρέθηκαν στα συντρίμμια.

Στο μεταξύ ο στρατός βομβάρδισε σήμερα, περιοχές στις επαρχίες Ντεράα και Χομς, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονταν στο Χαλέπι.  Στην Ντεράα τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ο πατέρας της καθώς κι ένας αντάρτης, σκοτώθηκαν από το σφυροκόπημα που υπέστη η Τάφας και ένας αντάρτης και δύο αξιωματικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση που είχε στόχο το όχημά τους στη Νάιμε. Παράλληλα, το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για μεγάλες ελλείψεις ιατροφαρμακευτικών προμηθειών σε όλη τη χώρα.

Χθες στα επεισόδια βίας βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 126 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 48 πολιτών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, οι Σύροι πρόσφυγες στο έδαφος της Τουρκίας εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου έχουν φτάσει τις 100.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Afad, η οργάνωση αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην Άγκυρα. Η Τουρκία ζητεί διεθνή βοήθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μυριάδων Σύρων προσφύγων εδώ και εβδομάδες.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα