Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Νωρίτερα μικρής έντασης σημειώθηκαν στον κόμβο της Νίκαιας όταν αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν για μισή ώρα τον δρόμο και άμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ. Σε κάθε περίπτωση, οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν θέλουν σύγκρουση με τα ΜΑΤ αλλά να αναγκάσουν την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν που αφορούν στην μείωση του κόστους παραγωγής.

Στο μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφθηκε το μπλόκο της Νίκαιας, όπου κι έκανε δηλώσεις υπέρ του αγώνα των αγροτών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής τονίζοντας- μεταξύ άλλων -ότι τα αριστερά κόμματα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Ο κ. Λαφαζάνης θέλησε να συμμετάσχει στη σύσκεψη των αγροτών, πλην όμως δεν τού επετράπη και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Αγροτικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας τον προέτρεψε να επισκεφθεί τα μπλόκα.

Ως προς την ένταση των κινητοποιήσεων, αντίστοιχη στάση θα κρατήσουν και οι αγρότες στην υπόλοιπη Ελλάδα με ωριαίους αποκλεισμούς της εθνικής οδού στα σημεία που είναι συγκεντρωμένοι. Έτσι, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας έκλεισαν, από τις δύο το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα, το τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, καθώς και την Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Το ίδιο θα επαναλάβουν και αύριο.

Αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αγροτών στα μπλόκα της Χρυσούπολης Νέστου και της Μαυρολεύκης προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους τους για τη συνάντηση που γίνεται, σήμερα, στη Λάρισα ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα