ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου,που αναμένεται να συνεδριάσει εντός της εβδομάδας, εναποθέτουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη τις ελπίδες τους για την επίλυση του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει σχετικά με την έγκριση των δαπανών που αφορούν στις προμήθειες ιατροτεχνολογικού και υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία.

Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης τόσο το Δ. Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου όσο και το αρμόδιο κλιμάκιο παρέπεμψαν το θέμα στην Ολομέλεια , προκειμένου να αποφανθεί όλη η σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου .

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ καιρού

το Τμήμα είχε πει «όχι» στην έγκριση της πληρωμής δαπανών που προορίζονταν για προμήθεια βηματοδοτών στο «Τζάνειο» νοσοκομείο , που είχε γίνει το 2010 ,ενώ δεν είχε την έγκριση του αρμόδιου επιτρόπου.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν μπορούσε να γίνει απευθείας ανάθεση των προμηθειών , καθώς δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για να ακολουθηθεί αυτή η εξαιρετική διαδικασία. Και ως εκ τούτου θα έπρεπε προηγουμένως να είχε γίνει διαγωνισμός για την ανάθεση των επίδικων προμηθειών .

Αρνητική ήταν και η θέση κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ανάλογη υπόθεση που αφορούσε το «Θριάσιο» νοσοκομείο ,οπότε και για τη δαπάνη αυτή τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι δικαστές της Ολομέλειας .

Keywords
Τυχαία Θέματα