ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2012 ΤΑ ΠΡΩΤΑ 150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί μέχρι το τέλος του χρόνου με την οριστικοποίηση των διμερών συμβάσεων Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Τραπεζών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση σχετική

με τη συμμετοχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας που είχε καταθέσει  η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη,  υποστηρίζει ότι η στροφή της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσει ο υπουργός την ενεργοποίηση της συμφωνίας για το Ταμείο Εγγυήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το Ταμείο Εγγυήσεων θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 500 εκατομμυρίων ευρών και με κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με μόχλευση 1:2, παρέχοντας στην ελληνική αγορά ρευστότητα 1 δισ. ευρώ. Αναμένεται η οριστικοποίηση των διμερών συμβάσεων της ΕΤΕπ και των Τραπεζών με στόχο την εκταμίευση 150 εκατομμυρίων ευρώ ως το τέλος του χρόνου, αναφέρει στο έγγραφό του ο υπουργός και επισημαίνει ότι με τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ΕΤΕπ και της ελληνικής Κυβέρνησης οριστικοποιήθηκε η εκταμίευση επιπλέον 440 εκατομμυρίων ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία θα διοχετευθούν προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα