ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ ΖΗΤΕΙ Η ΟΛΜΕ

Τη δυνατότητα επαναληπτικής εξέτασης και για τους μαθητές που προέρχονται από Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, λόγω ασθενείας, ζητεί η ΟΛΜΕ.

Σε επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Φρόσω Κιάου, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κάνει λόγο για διακρίσεις και ζητάει τη διενέργεια επαναληπτικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Με

αφορμή τις περιπτώσεις μαθητών που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στις Πανελλήνιες λόγω ασθένειας επαναφέρουμε το θέμα του αποκλεισμού των τελειοφοίτων μαθητών των ΕΠΑΛ από τη δυνατότητα της επαναληπτικής εξέτασης.

Tο υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει επαναληπτικές Πανελλήνιες Εξετάσεις μόνο για τους μαθητές των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, αποκλείοντας τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Ουσιαστικά παραβιάζεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο η αρχή της ισονομίας και ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές, αρχή συνταγματικά κατοχυρωμένη,

Αυτό το γεγονός έχει τεράστια σημασία αν λάβουμε υπόψη μας, πως στην επαγγελματική εκπαίδευση οι μαθητές που διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συνήθως φοιτούν με μεγάλο προσωπικό κόστος και με πενιχρά μέσα,

Ζητάμε να διενεργηθούν Επαναληπτικές Πανελλήνιες Εξετάσεις και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Keywords
Αναζητήσεις
επαναληπτικες πανελληνιες 2011 επαλ
Τυχαία Θέματα