Έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ

Σε διακοπή της μετάδοσης του σήματος των καναλιών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση, μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σταδιακά, στη συχνότητα των καναλιών υπάρχει από τις 11:15 το βράδυ «μαύρο»…

Χιλιάδες κόσμου ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με την παρουσία των ΜΑΤ να είναι έντονη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά

τις 03:00 το πρωί, ο επικεφαλής των ΜΑΤ στη Μουρούζη ζήτησε από τους εργαζομένους στην ΕΡΤ να εκκενώσουν το κτίριο, αλλιώς θα γίνει εισβολή.

Λίγο αργότερα και ο πρόεδρος της ΕΡΤ έδωσε εντολή να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο της γιατί θεωρείται κατάληψη, ενώ, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο έκτακτο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, εάν δεν υπακούσουν όσοι μείνουν μέσα θα πάνε στο αυτόφωρο.

Σε απεργία προχωρούν σήμερα από τις 6 το πρωί οι δημοσιογράφοι των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ενώ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου απεργούν οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, σήμερα απεργούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στους δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, το ΑΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ.

Για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχε μιλήσει νωρίτερα και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, σε δηλώσεις του από τον προαύλιο χώρο του μεγάρου της ΕΡΤ.

Πανελλαδική απεργία αποφασίζουν σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη και ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ.

Εντωμεταξύ, συγκεντρώσεις πανελλαδικά, όπου υπάρχει υποδομή ΕΡΤ-ΕΡΑ, έχουν εξαγγείλει για τις 11 το πρωί οι ενώσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης έπεσε το σήμα της αναλογικής και ψηφιακής ΕΡΤ.

Πρώτο σταμάτησε το αναλογικό σήμα για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά το σήμα της ΕΤ3, το σήμα στην Πάτρα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ που βρίσκονταν στο στούντιο για την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τη μετάδοση της ανακοίνωσης από τον Σίμο Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις για την απώλεια του σήματος από διάφορες περιοχές.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι παρέμεναν μέσα στο ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ χιλιάδες πολίτες στον προαύλιο χώρο, διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα