Επιχείρηση «επιστροφή στην Κοινωνία» στο ΠΑΣΟΚ

Αποφασισμένοι να αποκαταστήσουν τις γέφυρες επικοινωνίας με τα κοινωνικά στρώματα που θέλουν να εκφράσουν, εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ, σε μία …στροφή στην Κοινωνία, που αποτελεί βασική επιλογή του κόμματος στον δρόμο προς το συντακτικό του συνέδριο τον Φεβρουάριο. Μεταξύ άλλων, ζητούν την επικαιροποίηση της συμφωνίας των κυβερνητικών εταίρων, με το βάρος τώρα να πέφτει στην Ανάπτυξη, τη ρευστότητα στην αγορά, τις μεταρρυθμίσεις και την κοινωνική συνοχή.

Καθιστώντας σαφή την επιλογή τους, στελέχη

της Ιπποκράτους ξεκαθαρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ ναι μεν στηρίζει την κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση της ισχυρής θέσης της χώρας στην Ευρώπη, ψηφίζοντας ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της χώρας από τις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει, αλλά στρέφεται και σε όσους βιώνουν την φτώχεια και τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού. «Με τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε εντός και εκτός Βουλής, επανασυνδεόμαστε, επιστρέφουμε στην κοινωνία για να εξασφαλίσουμε την Κοινωνική Συνοχή, το δίχτυ ασφαλείας για όλους τους πολίτες», λένε στην Ιπποκράτους και επιχειρούν να το αποδείξουν, με σειρά προτάσεων που προγραμματίζουν. Μεταξύ αυτών είναι :

• Προτάσεις Νόμου για τομές και μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, τη Δημόσια Διοίκηση και το σύστημα Υγείας, ώστε να γίνει η Ελλάδα μία «κανονική» ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με φράση του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου.

• Προτάσεις Νόμου και πρωτοβουλίες με στόχο την κοινωνική συνοχή και την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, ανάλογες με εκείνη που παρουσιάστηκε εσχάτως και επιχειρεί να ‘καλύψει’ 430.000 αναπήρους, ανασφάλιστους και ανέργους που κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό. Εδώ, εντάσσεται και η πρόταση για το Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών, καθώς θεωρείται στην Ιπποκράτους ότι εξασφαλίζει το μέλλον του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, αξιοποιώντας τα έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Το ίδιο και η πρόταση νόμου για τους δανειολήπτες, αλλά και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για να μην αυξηθούν υπέρμετρα τα τιμολόγια της ΔΕΗ και για τον σεβασμό της γνώμης των τοπικών κοινωνιών στο θέμα λειτουργίας των καταστημάτων.

• Πρωτοβουλίες στήριξης των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Εδώ, κύριος στόχος του κόμματος είναι η δραστηριοποίηση των πολιτών κατά των ναζιστικών πρακτικών της Χρυσής Αυγής.

• Επεξεργασία της πρωτοβουλίας για την αλλαγή του μοντέλου Διακυβέρνησης, την Αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή τελικά του εκλογικού νόμου, εκτιμώντας πως πλέον το πολιτικό σύστημα αλλάζει, οι κυβερνήσεις συνεργασίας γίνονται πράξη και ο ισχύων εκλογικός νόμος οδηγεί υπό αυτές τις συνθήκες σε διχαστικές καταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα