ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Παρότι οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας δεν έχουν ακόμη το αναγκαίο κυβερνητικό προβάδισμα, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, προς το παρόν, όμως, δείχνουν την επιείκειά τους για την Ελλάδα.

Έτσι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», ο αναπληρωτής πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα

αξίζει την αλληλεγγύη μας». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί εκτός νομισματικής ένωσης, ούτε από τα λόγια των Γερμανών πολιτικών».

Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι «η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει μια ανταπόδοση για την αλληλεγγύη που λαμβάνει», αναφερόμενος στην σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, την μεγαλύτερη φορολογική εντιμότητα και την λειτουργική διοίκηση.

Σε μια γενικότερη πολιτική επισκόπηση, ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε πως «η Ευρώπη έχει μικρότερο χρέος από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία και μεγάλη οικονομική δύναμη. Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για την ικανότητά μας να υπερασπιστούμε την νομισματική πολιτική και το αγωνιστικό μας φρόνημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα