ΕΠΙΚΗΡΥΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το ποσό των 250.000 δολαρίων υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών των χθεσινών βομβιστιών επίθεσεων στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ .

Επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος δεσμεύτηκε για την άμεση διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις  από τις οποίες τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι, οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση,  λίγες εβδομάδες πριν από την διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το οποίο η Ουκρανία

συνδιοργανώνει με την Πολωνία.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να βρούμε τους εγκληματίες το συντομότερο δυνατό και ότι πρέπει να τιμωρηθούν…Πρέπει να κατανοήσουμε τι κίνητρα και στόχους είχε αυτό το έγκλημα», είπε ο Γιανουκόβιτς ύστερα από συνάντησή του με δικαστικούς αξιωματούχους στο Ντνιπροπετρόφσκ, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις βόμβες  είχαν τοποθετηθεί σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης του 1,3 εκατ. κατοίκων και εξερράγησαν με μικρή χρονική διαφορά η μια από την άλλη.

Η βομβιστική επίθεση θεωρείται σπάνιο συμβάν για την Ουκρανία και  έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρχές που προετοιμάζονται για την διοργάνωση του Euro-2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα