Επικοινωνιακό «μπλακάουτ» στην Προκαταρτική προτείνει ο Κρεμαστινός

13:29 8/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προτείνει επίσης να επιβάλλονται κυρώσεις στα μέλη της προανακριτικής για τις εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η επιστολή του Δημ. Κρεμαστινού έχει ως εξής:

«Aξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Με την ιδιότητα του μέλους της Διάσκεψης των Προέδρων, θα ήθελα να σας παρακαλέσω στην προσεχή Διάσκεψη των Προέδρων να θέσετε το θέμα της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Κύριε Πρόεδρε, καίτοι πολύ ορθά εφαρμόσατε τον κανονισμό όσον αφορά τη μη

δημοσιοποίηση των εργασιών της Προανακριτικής, δεδομένου ότι η Επιτροπή αυτή λειτουργεί κατά το πρότυπο των ανακριτικών επιτροπών της Δικαιοσύνης, στην πράξη η λειτουργία της διασύρει όχι μόνο τα μέλη της Επιτροπής αλλά ολόκληρη τη Βουλή και τον κοινοβουλευτισμό.

Ο ελληνικός λαός απορημένος διερωτάται πώς μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά που ακούει και βλέπει και κανείς δεν επεμβαίνει για να σταματήσουν.

Πολλά μέλη της Επιτροπής όχι μόνο δεν προσπαθούν να διασφαλίσουν το απόρρητο ως οφείλουν αλλά οι ίδιοι πληροφορούν τους δημοσιογράφους για τους διαλόγους αλλά και τις αντιπαραθέσεις που λαμβάνουν χώρα στις διασκέψεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ορισμένοι εμφανίζονται διαπληκτιζόμενοι σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καταρρακώνοντας κάθε έννοια σοβαρότητας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ακούστηκε μέλος της Επιτροπής σε ρεπορτάζ ραδιοτηλεοπτικού σταθμού να λέει ότι οι δημοσιογράφοι βάζουν τα αυτιά τους στην πόρτα της αίθουσας που συνεδριάζει η Επιτροπή για να ακούν τι συμβαίνει, σαν να μην έφτανε η πληροφόρηση και η παραπληροφόρηση από ορισμένα μέλη της.

Τι άλλο να πω; Τι άλλο να προσθέσω; Φαντάζεσθε ανακριτική επιτροπή της Δικαιοσύνης, της οποίας οι ανακριτές θα εμφανίζονται το βράδυ στα τηλεοπτικά παράθυρα για να περιγράφουν τι συμβαίνει στις συνεδριάσεις τους;

Τέλος, για να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν να περισωθεί, όσον αφορά το κύρος της προανακριτικής διαδικασίας του Κοινοβουλίου, προτείνω εφεξής η Επιτροπή αυτή να συνέρχεται σε χώρο μη προσβάσιμο από τους πάντες, όπως είναι τα γραφεία δίπλα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής ή τα γραφεία του Πρωθυπουργού, και να επιβάλλονται κυρώσεις στα μέλη της Επιτροπής τουλάχιστον όταν εμφανίζονται σε τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς συζητώντας τα τεκταινόμενα. Χρησιμοποιώ τη λέξη ʽτουλάχιστονʼ γιατί δεν είναι εύκολο να αποδείξετε ποιος διαρρέει τι καθημερινά στα Μέσα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Δημήτρης Κρεμαστινός»

Keywords
Τυχαία Θέματα