ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ CDS

Νέo κύκλο ερευνών  για την υπόθεση των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) σηματοδοτεί η παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ,ο οποίος ζητά να διενεργηθεί συμπληρωματική  προκαταρκτικής εξέταση για  την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών  περί εμπλοκής του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκου.


Ο οικονομικός εισαγγελέας  δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας πρωτοδικών

Αριστείδης Κορρέας, ο οποίος και είχε διενεργήσει το πρώτο μέρος της έρευνας για την επίμαχη υπόθεση.  Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της αρχειοθέτησης είχε ταχθεί εκτός από τον κ. Κορρέα και ο ίδιος ο κ. Πεπόνης, ο οποίος  από τις 22 Δεκεμβρίου 2011 ενώπιον τόσο του προϊσταμένου του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, όσο και του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννη Τέντε,  είχε ανακοινώσει ότι η εν λόγω έρευνα «βρίσκεται σε δικονομικό αδιέξοδο και η δικογραφία θα τεθεί σε λίγες μέρες στο αρχείο».

Παρόλα αυτά φαίνεται πως ο εισαγγελικός λειτουργός αποτίμησε τελικά διαφορετικά το αποδεικτικό υλικό της έρευνα και ζητά τώρα να γίνουν συμπληρωματικές ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί:

• Ποια  ήταν ακριβώς η θέση του Αντρίκου Παπανδρέου στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Unigestion, την περίοδο 2009-2010.

• Αν ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού είχε δικαίωμα υπογραφής.

• Αν πουλήθηκαν CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εν λόγω εταιρεία.

• Αν η αγορά και προμήθεια συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που μπορεί να είχε η εταιρεία.

Το ερευνώμενο αδίκημα έχει να κάνει με χειραγώγηση ή προνομιακή πληροφόρηση. Ωστόσο ,τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει ο εισαγγελικός λειτουργός  θα διαβιβαστούν στο ΣΔΟΕ ή  σε οικονομικούς πραγματογνώμονες προκειμένου να γίνει η αποτίμηση τους από εξειδικευμένους προανακριτικούς υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα