ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2016 ΖΗΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Την ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής ως το τέλος του 2016 επανέλαβε σε συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικα στην Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία των αρμόδιων εισηγητών της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Φίλιππου Σαχινίδη και Πάρι Κουκουλόπουλου.

Έτσι, ο κ.Βενιζέλος ευελπιστεί στην ομαλή μετάβαση από τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε πρωτογενή πλεονάσματα, χωρίς να ανατροφοδοτείται η ύφεση. Ζήτησε ακόμα κατά πληροφορίες να σταματήσουν τα αρνητικά σχόλια εις βάρος της χώρας μας, εκτιμώντας ότι επιβαρύνουν το ήδη αρνητικό κλίμα στην χώρα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της χώρας, καθώς και η ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος, που ξεκίνησε επί υπουργείας Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα, σε σύσκεψη με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, ο κ.Βενιζέλος είχε μιλήσει για πολύ σκληρά μέτρα, όπως οι περικοπές 10% στις συντάξεις από 1400 έως 2300 ευρώ και πάνω από 35% στις ‘διπλές συντάξεις’. Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος και για την επιλογή της κυβέρνησης και δη του Γιάννη Στουρνάρα για εμπροσθοβαρές πρόγραμμα ακόμα και στο εναλλακτικό σχέδιο τετραετίας -που ο ίδιος ζήτησε να εκπονηθεί- οπότε και πάλι τα περισσότερα μέτρα φέρονται να λαμβάνονται εντός των ετών 2013 και 2014. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με τις ‘πράσινες’ διαβουλεύσεις να συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να καταρτιστούν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα