ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ

23:00 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Την Αίγυπτο θα επισκεφθεί στα μέσα Ιουλίου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συγκεκριμένα η  Κλίντον θα βρεθεί στο Κάιρο στις 14 Ιουλίου και θα είναι η πρώτη τόσο υψηλόβαθμη αμερικανίδα αξιωματούχος που επισκέπτεται την Αίγυπτο μετά την ορκωμοσία του Μοχάμεντ Μόρσι στις 30 Ιουνίου.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

αναφέρει ότι η διήμερη επίσκεψη της αμερικανίδας υπουργού στη χώρα έχει στόχο «να εκφράσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη δημοκρατική μετάβαση και την οικονομική ανάπτυξη της Αιγύπτου».

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να συναντηθεί με τον Μόρσι καθώς και με ανώτερους αξιωματούχους της αιγυπτιακή κυβέρνησης, επιχειρηματίες και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, ενώ πρόκειται να εγκαινιάσει το αμερικανικό προξενείο στην Αλεξάνδρεια.

Αύριο η Χίλαρι Κλίντον θα βρεθεί στη Συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί και με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς προκειμένου να συζητήσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Στη συνέχεια η Κλίντον θα μεταβεί στο Τόκιο για μια διάσκεψη για το Αφγανιστάν, ενώ ακολουθούν επισκέψεις στη Μογγολία, το Βιετνάμ, το Λάος και την Καμπότζη στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ουάσινγκτον να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ασία.

Η Αμερικανίδα υπουργός θα ολοκληρώσει την περιοδεία της με μια επίσκεψης στις 16 και 17 Ιουλίου στο Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα