«ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ» ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

08:30 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Διακριτικά μεν, εμφανώς δε ο –καραμανλικός μέχρι το μεδούλι- Προκόπης Παυλόπουλος διαφοροποιείται το τελευταίο διάστημα από κυβερνητικές επιλογές.

Προ δέκα ημερών, είχε δημοσιεύσει βαρυσήμαντο άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών –δηλαδή της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΠΑ και της ΕΥΑΘ- είναι αντισυνταγματικές. Χθες, λίγο πριν την ψήφιση του περίφημου

νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Παιδεία, βγήκε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και… έθεσε εκ νέου θέματα αντισυνταγματικότητας. «Το νομοσχέδιο (σ.σ. Διαμαντοπούλου) δε μπόρεσε να αποδώσει. Βεβαίως όλες αυτές τις αντισυνταγματικότητες δεν τις αίρει η ρύθμιση, η οποία έρχεται σήμερα (σ.σ. δηλαδή το νομοσχέδιο Αρβανιτόπουλου). Εγώ είχα πει από τότε, με βάση και τη νομολογία του ΣτΕ, ότι αυτά θα κηρυχθούν αντισυνταγματικά και δε βοηθούσαν στη λειτουργία του πανεπιστημίου».

Κατόπιν όλων των παραπάνω, εικάζω βασίμως ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, όπου διαφωνεί, θα φροντίσει να κάνει ένα διακριτικό αντάρτικο, όχι με πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά με.. επιστημονικά! Είναι, άλλωστε, και συνταγματολόγος.

Keywords
Τυχαία Θέματα