Επιστροφή των καταθέσεων προβλέπει η Alpha Bank

Αυτή η εκτίμηση συνδέεται με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που θα προκύψουν από την δόση και αγγίζουν περί τα 25 δισ. ευρώ και θα δώσει την δυνατότητα στις τράπεζες να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Παρότι, οι αναλυτές θέλουν να πιστεύουν την επιστροφή των καταθέσεων, τα παρόντα στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2011 οι καταθέσεις ήταν στα 183,1 δισ. ευρώ,

ενώ τον φετινό Σεπτέμβριο οι καταθέσεις έφθασαν μόλις στα 154,2 δισ. ευρώ. Ενώ, στην μηνιαία ανάλυση φαίνεται οι καταθέσεις να σημειώνουν εκροή, αν και το Σεπτέμβρη του 2012 είναι κατά 400 εκατ. ευρώ αυξημένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μικρή άνοδος στις καταθέσεις οφείλεται την αύξηση και τις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων. Παρ’ όλα αυτά για το διάστημα Δεκεμβρίου 2011- Σεπτεμβρίου 2012, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα ήταν μειωμένες κατά 19,9 δισ. ευρώ.

Λίγες μέρες, μάλιστα, πριν την ψήφιση των μέτρων, οι αναλυτές της Alpha Bank υποστηρίζουν ότι τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής συνιστούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης  και «θα εξασφαλίζουν την ικανοποιητική υλοποίηση των προϋπολογισμών 2013 και 2014».

Keywords
Τυχαία Θέματα